Beykozlu
New member

Karışık bayrak yarışı DSV biatletleri için yapıldı. Uzun süre iyi görünüyordu ama sonunda podyumda bitirmek için yeterli değildi.
Pazar sabahı tek karışık bayrak yarışında Justus Strelow ve Janina Hettich-Walz için işler kötü gitti. Önce DSV biatloncusu düştü ve kısa bir süre sonra kendisini geride bıraktı (bunun hakkında daha fazlasını buradan okuyun). Benedikt Doll, Roman Rees, Sophia Schröder ve Denise Herrmann-Wick’in yer aldığı karma bayrak yarışı bunu farklı bir şekilde yapmak istedi. Başarısız.
Beşinci oldular (+1:09.9). Fransa (1:19:48.9) İtalya’nın (+24.6) önünde birinci oldu. Bitiren üçüncü takım İsveç’ti (+47,2). Doll, ZDF’deki yarıştan sonra şunları söyledi: “Bugün çok zordu. Yine de pistte gerçekten harikaydı.” Schneider, aldığı iki cezanın ardından şunları ekledi: “Diğerleri için üzgünüm. Artık bunu değiştiremem.”
Karışık röle böyle gitti
Roman Rees, başlayan ilk Alman biatloncusuydu. Ancak Alman, ilk atışta iki kez yeniden doldurmak zorunda kaldı. Norveçli Filip Andersen, Fransız Fabien Claude ve Belçikalı Florent Claude atış poligonunu çoktan terk ederken, DSV sporcusu hala minderin üzerindeydi. 15. sırada piste geri döndü ve maalesef spin attı. Alman filosu için uygun bir başlangıç değil. Rees daha sonra ZDF’de rotasyonu hakkında şunları söyledi: “Kanadalıyı bana yer açmak için üç kez aradım ve taşınmaya devam etti. Bu tuhaftı.”
Fransız ikinci etabı temizlerken, Norveçli üç ceza alarak altıncı sırada yer aldı. Rees bir kez hata yaptı ve sekizinci sırada piste yeniden katıldı. Bayrak yarışında teslim olan ilk ülke Fransa oldu. Norveç, Almanya ve İsviçre takipçi olarak devam etti. Rees dinlenirken Benedikt Doll rakiplerine zaman kazandırmaya çalıştı. Rees daha sonra ZDF hakkında: “Kendimi iyi hissettim ve her şeyi verdim, tamamen tatmin olmadım.”
Bebek atış poligonuna ikinci geldi
Quentin Fillon Maillet iyi bir farkla atış poligonuna ilk geldi. Ancak, üç kez yeniden doldurmak zorunda kaldı. Hemen arkasında, Doll disklere konsantre olmaya çalıştı. Ama o da bir hatayla başladı. Norveçli Johannes Dale ise bir şut bile kaçırmadan galip geldi ve Doll’un önünde piste geri dönen ilk isim oldu. İsviçreli Jeremy Finello’nun arkasında.
Ayakta dururken hem Dale hem de Doll zayıflıklar gösterdi. Dale penaltı döngüsüne gitti. Kaçırılan bir yedek parçanın ardından Doll, İtalya’dan Tommaso Giacomel ve Fillon Maillet’in ardından üçüncü sırada yeniden başlamayı başardı. Bu pozisyonu Sophia Schneider’e devretti.
Schneider yeniden doldurucularla başarısız olur ve ekibi geri atar
Atış poligonuna Fransız Anaïs Chevalier-Bouchet ve İtalyan Dorothea Wierer’den sonra geldi. Orada iki kez yeniden doldurmak zorunda kaldı ve bu isabetler de inmedi. Schneider’in iki penaltısı vardı ve Alman takımını çok geriye attı. Önde Chevalier-Bouchet, İsviçreli Aita Gasparin ve Wierer uzaklaştı. Schneider yine altıncı sıraya yerleşti.
Chevalier-Bouchet ve Wierer de bir sonraki ayakta etabın ardından birinci oldular. Schneider daha sonra geldi ama bu sefer temiz vurdu. Altıncı sırasını aldı. Chevalier-Bouchet, Julia Simon’a ve Wierer’i Lisa Vittozzi’ye teslim etti. Almanya adına Denise Herrmann-Wick sezonun son bölümünde beşinci oldu.
Simon ve Vittozzi teslim oldu. Pozisyonunu elinde tutan Herrmann-Wick gibi. Son ayakta aşamada, Fransızlar ve İtalyanlar yeniden doldurmak zorunda kaldı. Yine de pozisyonlarını savundular. İsveçli Elvira Öberg önden üçüncü sırada ayrıldı. Herrmann-Wick beşinci oldu.