Girit Tarzı Kabak Sıyırma

Leila

Global Mod
Global Mod
Girit Tarzı Kabak Sıyırma Tanımı İçin Gereçler

• 1 kg kabak
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 100 ml sızma zeytinyağ
  • 1 kuru soğan
  • 4-5 adet taze soğan
  • 5-6 diş dilimlenmiş sarımsak
  • Tuz
  • Şeker
  • 1-1.5 adet limon suyu (Damak zevkinize bakılırsa)
Girit Adabı Kabak Sıyırma Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

1. birinci vakit içinderda pirinci kaynar suda yarım saat kadar bekletiyor.
  2. Bu esnada kuru ve taze soğanları, sarımsakları doğrayıp tencereye alıyoruz.
  3. Yağımızın 1/3 ünü ekleyip şekerle bir arada öldürüyoruz.
  4. sonrasındasında kabakları zerzevat soyucuyla çekirdeklerine gelene kadar soyuyoruz(çekirdekli kısım kullanılmayacak)limon suyuyla harmanlıyoruz.
  5. Soğanlı harcımız yavaşça kavrulunca haşlayıp yıkadığımız pirinci ve 1 çay bardağı sıcak suyu ek edip 5-7 dakika birlikte pişiriyoruz.
  6. En son sıyırdığımız kabakları ekleyip 15-20 dakika pişiriyoruz.
  7. Ocağın altını söndürdükten daha sonra kalan 2-3 zeytinyağını ve incecik doğradığımız dereotunu ekliyor, soğuduktan daha sonra servis tabağına alıyoruz.
  8. Çok yavaşça epey fresh tam bir yaz zeytinyağlısı. Hatta konuklarınıza kabak olduğunu söylemezseniz ne yediklerini anlamayacaklar:))
  9. Kabaktan hayli zeytinyağlı enginar lezzetinde ve ben bir giritli olarak bu hoş yemekle(mezede diyebiliriz)
  10. Daha iki gün evvel bir akrabam yardımıyla tanıştım fazlaca beğendiğim için çabucak yapıp sizlerle paylaşmak istedim.Not:kabakları sakın fazla pişirmeyin yavaşça dişe dokunur kalması daha hoş oluyor. Beğenilen ben tüm sebzelerde o denli yapıyorum sevgiyle kalın!.