Girls Aloud kümesi üyesi Sarah Harding 39 yaşında göğüs kanserine yenildi: Lakin bu epeyce acımasız

Beykozlu

New member
ANNESİ TOPLUMSAL MEDYADAN DUYURDU
Bir devir üyesi olduğu Girls Aloud isimli müzik kümesiyle tanınan Harding’in savaşı kaybettiğini annesi Marie Hardman toplumsal medya üzerinden duyurdu. Bu acı haberi vermek için kızı Sarah’nın toplumsal medya hesabını kullanan Marie Hardman “”Bugün hoş kızım Sarah’nın vefat ettiği haberini derin bir hüzünle paylaşıyorum. Geçen yıl boyunca gösterdikleri dayanak için herkese teşekkür etmek istiyorum. Bu, Sarah için dünyalara bedeldi ve sevildiğini bilmek ona büyük bir güç ve rahatlık verdi. Bu fecî hastalığa karşı verdiği uğraşla anılmak istemeyeceğini biliyorum. O bir yıldızdı ve umarım hastalığı yerine bununla hatırlanabilir” diye yazdı.

KÜME ARKADAŞLARININ BÜYÜK HÜZNÜ
Sarah Harding’in Girl Aloud kümesindeki arkadaşları da kendi toplumsal medya sayfalarından, genç yaşta ömrünü kaybeden müzikçi için duydukları üzüntüyü tabir etti. Küme arkadaşı Nicola Roberts iletisinde “Kesinlikle yıkıldım ve bu günün geldiğini kabul edemiyorum. Kalbim ağrıyor ve bütün gün bir arada yaptığımız her şey aklımdan geçti” diye yazdı. Roberts “Bir kesimim ya da bir kesimimiz artık burada değil. Ve bu acı verici, son derece acımasız” diye devam etti.

‘KELİMELER YETMEZ’
Girls Aloud kümesinin öteki üyesi Nadine Coyle de toplumsal medya paylaşımında epey üzgün olduğunu lisana getirip “Bu kız hakkında ve onun benim için neler söz ettiği hakkında kendimi tabir edecek söz bulamıyorum. Birçoğunuzun da bu biçimde hissettiğini biliyorum” diye yazdı.

GEÇEN YIL AÇIKLAMIŞTI
Sarah Harding, göğüs kanserine yakalandığını geçen yıl ağustos ayında yaptığı bir toplumsal medya paylaşımıyla duyurmuştu. Geçen yılın mayıs ayında toplumsal medyadan apansız kaybolan Harding ondan sonrasında bunun sebebini açıklamıştı. Sarah Harding, Ağustas 2020’de kanserle savaştığını deklare etti.

‘UMARIM HERKES GÜVENDEDİR’
Harding, Instagram hesabında yaptığı paylaşıma “Herkese merhaba. Umarım bu belgisiz vakit içinderda herkes güvendedir” diyerek başladı.Bir periyot magazin basınının gündeminde de birinci sıralarda yer alan Harding, uzun müddettir toplumsal medyada olmadığı için kendisini merak eden herkese teşekkür edip, bunun manasının fazlaca büyük olduğunu söylemiş oldu.

GEÇEN YILIN BİRİNCİ PERİYODUNDA GÖĞÜS KANSERİNE YAKALANDI
Sarah Harding, omurundaki bu değişikliği anlatmak için hakikat vaktin geldiğini de yazarak bildirisini şöyleki sürdürdü: “Bu yılın erken periyodunda göğüs kanserine yakalandım. Birkaç hafta evvel de yıkıcı haberi aldım. Kanser, ileri düzeyde ve bedenimin öteki bölgelerine de sıçramış durumda. Şu anda haftalık kemoterapi seanslarına giriyorum. Hastalıkla olabildiğince kuvvetli bir biçimde savaşıyorum.”

YANLIŞSIZ VAKTİN GELDİĞİNİ FARK ETTİM
Harding “Bu haberi toplumsal medyada okumanın şoke edici olduğunu biliyorum. Benim niyetim de bu değildi” diye yazdı. Ünlü müzikçi bildirisini şu biçimde sürdürdü: “Ama geçen hafta benim hastanede görüldüğüm haberleri yayıldı. Ben de insanların neler olduğunu artık öğrenme vakti geldiğini düşündüm.”

HAYRANLARINA SESLENDİ
Harding bu türlü kendisini merak eden hayranlarına da teşekkür etme talihi bulduğunu anlattı. Sarah Harding “Benim kusursuz annem, ailem, yakın arkadaşlarım bana yardımcı oluyorlar” diye belirtti. Akabinde da hastanede kendisiyle ilgilenen sıhhat gorevlilerine, hekimlere ve hemşirelere teşekkür ederek hepsinin “birer kahraman” olduğunu belirtti.

TOPLUMSAL MEDYA ARACILIĞIYLA HAYRANLARINA SESLENDİ
Harding bir daha uzun bir ortanın akabinde toplumsal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla kendisiyle ilgili gelişmeleri anlattı. Ünlü müzikçi aralık ayında yaptığı paylaşımda gözü pek olduğunu ve elinden geldiğince kuvvetli bir biçimde çaba ettiğini belirtti. Harding, Instagram sayfasında yaptığı paylaşımda “Herkese merhaba! Son paylaşımıma aldığım bütün sevgi ve takviye bildirileri için teşekkür ederim” diyerek başladı. Sarah Harding, her insanın kendisine karşı hayli kibar olduğunu belirterek “Şu ortalar her şeyin güç olduğunu inkar edemem. Ancak mümkün olduğunca kuvvetli bir halde savaşıyorum, olabildiğim kadar kuvvetli oluyorum” diye devam etti. Geçtiğimiz eylül ayında bir yayınevinin kendisine hayatıyla ilgili bir kitap yazmak isteyip istemediğini sorduğunu belirterek, bunun için uygun bir vakit olduğunu da belirtti.

KİTABINDA SATIRLARA DÖKTÜ
Harding bu yılın mart ayında da piyasaya çıkan olan kitabıyla ilgili bir paylaşım yapıp bir daha durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu toplumsal medya üzerinden. Harding’in Hear Me Out (Bana Kulak Verin) isimli kitabı, bir manada ünlü müzikçinin “kanser günlüğü” niteliğinde. Hastalığını başlarda gözlerden uzak tutan lakin çabucak sonrasında toplumsal medyadan açıklayan Sarah Harding, satırlarında bütün his ve niyetlerini açıkça anlatıyor.

‘GERÇEK SARAH’YI ANLATMAK İSTEDİM’
Harding, geçen ayın son haftasında yaptığı toplumsal medya paylaşımında kitabının çıktığını duyurarak hedefinin “gerçek Sarah Harding’i anlatmak olduğunu” belirtti. Şov dünyasının bütün o pırıltısı ortasında gerçek kişiliğinin kaybolduğunu belirten Harding “tek unutulanın o gerçek Sarah olduğunu vurguladı ve “Sizden bütün istediğim ona kulak vermeniz” diyerek paylaşımını bitirdi.

‘NE KADAR ÖMRÜM KALDIĞINI DÜŞÜNMEDEN ÖMRÜN KEYFİNİ ÇIKARMAK İSTİYORUM
Hastalığın bütün bedenine yayıldığını daha evvel açıklayan Harding kitabında, “geride ne kadar ömrü kaldığını hesaplamadan yaşamaya ve hayatının her anının keyfini çıkarmaya çalıştığını” yazdı. Ünlü müzikçi, tedavinin neticelerina fazla odaklanmadığını, gayesinin hayatının geri kalanını mümkün olduğunca acısız ve rahat bir biçimde geçirmek olduğunu da söz etti. Harding kitabında şu satırlara da yer verdi “Kaç ayım kaldığını bilmediğim bir evredeyim. Kim bilir, tahminen de herkese bir sürpriz yapacağım. Lakin şu an olaylara bakışım bu biçimde.”

‘BİLDİĞİM HALDE TEŞEKKÜR ETMEK İSTERİM’
Sarah Harding, bütün arkadaşlarının katılacağı, herkesi bir ortada nazaranbileceği bir parti düzenlemeyi umut ettiğini de ekledi. Ünlü müzikçi ” Sanırım herkesi, bütün arkadaşlarımı son bir kere bir ortada nazaranbileceğim bir parti isterim. Bildiğim biçimde onlara teşekkür ve veda etmek için” diye satırlarını sürdürdü. Harding o devirde iki göğsünün de alındığını ve hastalığın tedavisi için kemoterapi gördüğünü de anlattı. Fakat, beyninden ya da omurgasından kaynaklanan öteki bir tümör bulunduğunu da ekledi. Harding, bunun, hastalığının kötüleştiği manasına geldiğini de söz etti.

BAŞARILI MÜZİK KÜMESİ
Girls Aloud, 2002 yılında ITV1 kanalındaki Popstars: The Rivals isimli yetenek müsabakasında kurudu. Kümede Sarah Harding’in yanı sıra Cheryl Cole, Nadine Coyle, Nicola Roberts ve Kimberley Walsh yer alıyordu.