bencede
New member
Güveçte Porsiyonlu Kuşbaşı Etli Patetes Oturtma Tanımı İçin Malzemeler
Etli kısmı için;
Not EkleTarifi Yazdır
Etli kısmı için;
- 300 gram küçük doğranmış kuşbaşı dana eti
- 10 adet arpacık soğan
- 10 diş sarımsak
- 2 adet köy biber
- 1adet orta uzunluk domates
- 1 tatlı kaşığı biber domates karışık salça
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 3 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz, toz tatlı biber, tozşeker
- Yarım çay kaşığı karabiber kimyon kekik
- Patatesler için;
- 4 adet orta uzunluk domates
- Yarım çay kaşığı tuz toz tatlı biber karabiber
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet domates
- 1 adet yeşil biber
Not EkleTarifi Yazdır
- Eti tavaya koyalım suyunu salıp, çekene kadar pişirelim ocağı kapatalım soğanı, sarımsağı soyalım tane kalsınlar tencereye yağları koyalım soğanı, sarımsağı salçayı koyalım 2-3 dk kavuralım.
- daha sonra etleri ek edelim karıştıralım, suyunu dökelim, sirkeyi dökelim. Baharatları da ekleyip, karıştıralım. Fokurdayınca ocağın altını kısalım suyu iki parmak kalana kadar pişsin.
- Biberleri küçük doğrayalım domatesin de kabuğunu soyup, küçük doğrayalım etin suyu azalınca denetim ederek biberleri domatesi ekleyelim biberlerimiz erimesin 5 -10 dk kısık ateşte pişirelim, ocağı kapatalım.
- Patatesleri soyalım bir cm kalınlığında keselim yıkayıp kurulayalım yağlı kağıt serili tepsiye dizelim küçük kasede patatesin üzerine sürülecekleri karıştıralım fırça ile üzerine sürelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 15-20 dk denetim ederek pişirelim bir adet güvece 4 adet kızaran patatesten koyalım.
- Etli harcı ikiye bölelim bir adet güvecin üzerine yarısını koyalım yeniden üzerine 4-5 adet kızaran patatesten koyalım kestiğimiz domates biberden koyalım su dolu tepsiye güveçleri koyalım.
- Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 10 dk pişirelim. Afiyet olsun iki adet yaptım isteyen ölçüsü artırabilir.