Hamann, Tuchel'in yerine Hoeneß'i istiyor

Beykozlu

New member
Thomas Tuchel yaz aylarında FC Bayern'den ayrılıyor. Eski oyuncu Dietmar Hamann, yerine yeni bir aday öneriyor ve bu kişinin adı Xabi Alonso değil.

Thomas Tuchel'in FC Bayern'den ayrılması bitmiş bir anlaşma. Koç ve Alman rekor şampiyonları işbirliklerine yaz aylarında son verecek. Kulüp bunu çarşamba günü duyurdu.

FC Bayern'in artık giden teknik direktör için bir halef bulması gerekiyor. Şu anda Leverkusen ile şampiyonluk yolunda ilerleyen Xabi Alonso'dan uzun süredir bahsediliyor. Eski Bayernli profesyonel Dietmar Hamann, İspanyol futbolcunun Münih'e taşınacağına inanmıyor.

Hamann, ücretli TV kanalı Sky'daki köşesinde, “Bu konu hakkında ne kadar çok düşünürsem, Xabi Alonso'nun neden Münih'e taşınması gerektiği konusunda daha az argüman buluyorum” diye yazdı. “Leverkusen'de harika bir kadrosu var ve eğer kalırsa, takımın aşağı yukarı bir arada kalacağını hayal edebiliyorum.”

Eski milli oyuncu, Alonso'nun Leverkusen'e olan borcunu unutmayacağını söyledi. “Bu yüzden onun en az bir yıl daha Leverkusen'de kalacağını hayal edebiliyorum” diye vurguladı.

Bayern'in VfB antrenörü mü? “Kulüp yeniden insanileşmeli”

Sonunda Real'in eski teknik direktörü Zinédine Zidane bunu başaracak mı? Hamann'a göre Fransız, dilini bilmediği hiçbir yerde çalışmak istemiyor. Bu nedenle 50 yaşındaki oyuncu, Bayern Münih'in teknik direktörü olarak başka bir Bundesliga teknik direktörünü öneriyor.

Hamann, “Neredeyse şöyle diyecektim: Bırakın Sebastian Hoeneß yapsın,” diye yazdı. Hoeneß'in şu anda VfB Stuttgart ile sözleşmesi bulunuyor. Geçen sezon onları küme düşmekten kurtardı ve şimdi Şampiyonlar Ligi yolunda onlarla birlikte. VfB, Bayern'in puan tablosundaki ilk takipçisi.

Gömülü içerik simgesi resmi

Göm

Hamann ayrıca FC Bayern'de Hoeneß'e neden güveneceğinin nedenlerini de açıkladı. “Son aylarda, hatta belki de yıllarda insan unsuru kayboldu” diye açıkladı. “Kulüp, Bavyera'da dedikleri gibi, her düzeyde yeniden insanileşmeli. Hoeneß buna katkıda bulunabilir.”

Hamann, Kimmich'e “manzarayı değiştirmesini” tavsiye ediyor

Hamann ayrıca köşe yazısında Münih ekibi arasında çok tartışılan bir başka isme de değindi: Joshua Kimmich. DFB yıldızının gidişi son dönemde medyada giderek daha sık tartışılıyor. Kimmich'in teknik direktör Tuchel ile ilişkisinin kopmuş olduğu değerlendiriliyor.

Hamann, oyuncu ve teknik direktör arasındaki durum hakkında “Joshua Kimmich'in yönetimi altında kolay zamanlar geçirmedi” diye yazdı. “Bence ortam değişikliği Kimmich için iyi olabilir. Onun için bu belki de yurtdışındaki büyük bir kulübe yeniden gitmek için son fırsat olabilir.”