Harf Pasta Tanımı (Kek İle) İçin Materyaller
Kreması için;
Herkese merhabalar. olağanüstü bir kek tanımı ile harf pasta hazırladım. bu tanım ile doğum günlerinizde, özel günlerinizde dışarıdan pasta almadan, kendi pastanızı kendiniz yapacaksınız. haydi gereçlere geçelim. Kullandığım bardak ölçüsü: 200 ml
Şimdiden afiyet olsun.
Not: Keki evvelinde ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişiriyoruz. (kek harcını 2 tepsiye bölerek, iki farklı tepside)Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. ayrıntılı görüntüyü youtube kanalımda bulabilirsiniz. link profilimde.. Sevgiler…
Kreması için;
- 8 su bardağı süt
- 1 yumurta sarısı
- 1 tepeleme su bardağı toz şeker
- 1 buçuk su bardağına yakın un
- 5 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket toz kremşanti( soğuduktan daha sonra)
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı tuz
- 150 gram tereyağı
- Yarım su bardağına yakın sıvı yağ
- 1 tepeleme su bardağı şeker
- 4 yumurta
- 1 su bardağından bir parmak eksik yoğurt
- Yarım su bardağı süt
- Süt
- 10-15 adet yıkanıp kurulanmış çilek
-
- Hazırlamış olduğumuz kekten kalan kek modülleri (yarısını kullandım, başka yarısını buzdolabına attım)
- 2-3 yemek kaşığı eritilmiş çikolata
- 2 yemek kaşığı krema
- Süslemeler
- (malzemeleri damak tadınıza bakılırsa arttırıp azaltabilirsiniz)
Herkese merhabalar. olağanüstü bir kek tanımı ile harf pasta hazırladım. bu tanım ile doğum günlerinizde, özel günlerinizde dışarıdan pasta almadan, kendi pastanızı kendiniz yapacaksınız. haydi gereçlere geçelim. Kullandığım bardak ölçüsü: 200 ml
- birinci vakit içinderda kremasını yapmakla başlıyoruz. Zira soğuyacak.
- Derin bir tencereye sütü alıyoruz. İçine şeker, yumurta sarısı, nişasta ve unu ek edip topaklar gidene kadar karıştırıp ocağa alıyoruz.
- Tabanının tutmaması için daima olarak karıştırarak kaynayıncaya kadar pişiriyoruz.
- Kaynayınca altını kapatıyoruz ve içine vanilyayı ek edip karıştırıyoruz.
- Daha kolay soğuması için öbür bir kaba alıyoruz ve üzerinin kabuk tutmaması için bir streç sinema geçirip soğuması için kenara alıyoruz.
- Büsbütün soğuduktan daha sonra içine bir paket toz krem şanti ekliyorum ve yeterlice çırpıyorum ve kremam hazır.
- Kekini hazırlamak için un, kabartma tozu, vanilya ve tuzu farklı bir kapta karıştırıyorum.
- Öteki bir kap alıyoruz ve oda sıcaklığında tereyağını, sıvı yağ ve şekeri krema kıvamına gelene kadar yaklaşık 1 dakika boyunca çırpıyoruz.
- ondan sonrasında yumurtaları teker teker ilave ediyoruz.
- Birinci yumurtayı kırdıktan daha sonra yalnızca karışana kadar çırpıp ikinci yumurtamı ek ediyorum.
- 4 yumurta bitene kadar birebir süreci yinelıyorum.
- daha sonrasında yoğurt ve sütü ekleyip yalnızca karışana kadar çırpıyoruz.
- Son olarak hazırlamış olduğum unlu karışımı ek ediyorum ve bir daha topaklar gidip karışana kadar çırpıp bırakıyorum.
- İki başka tepsiye yağlı kağıt serelim. Hazırladığımız kek harcımızı iki tepsiye paylaştırarak eşit bulunmasına dikkat ederek üzerini bir spatula sayesinde düzeltelim.
- Fırına atmadan evvel tepsiyi şöyleki masaya bir kaç kez vurun ortasındaki hava kabarcıkları gitsin.
- Evvelce ısıtılmış 180 derece fırına birinci tepsimizi gönderelim ve 10 dakika pişirelim.
- ondan sonrasında öteki tepsimizi de 10 dakika pişirip ikisini de soğumaya bırakın.
- Soğuyan kekleri aksi çevirin yağlı kağıdını çıkartın.
- Evvelden bir yağlı kağıt yahut alüminyum folyodan kestiğiniz harfi kekin üzerine koyun ve kesin.
- Kestiğiniz birinci harfi başka kekin üzerine koyup çarçabuk ötekini de kesin.
- Birinci kekimizi sunum tabağımıza alıyoruz ve üzerini süt ile bir fırça sayesinde ıslatıyoruz.
- Hazırladığımız kremayı bir sıkma torbasına alarak üzerine sıkıyoruz.
- Burada ortasına isterseniz doğranmış çilek vs de koyabilirsiniz.
- İkinci kekimizi de üstüne koyarak bir daha sütle ıslatıyoruz ve kremayı sıkıyoruz.
- Üzerini dilediğiniz üzere süsleyerek servis edebilirsiniz.
- Truflar için; başlamadan evvel katiyetle çikolataya buladığınız truffları bir yağlı kağıdın üzerine koyun yoksa tabaktan çıkartamazsınız onu da belirteyim .
- Arta kalan keklerimin yarısını bir kaba aldım ve erimiş çikolata ve krema ekleyerek karıştırdım ve yuvarlak toplar elde ettim.
- Onları da erimiş çikolataya ve pasta süsüne buladım ve buzdolabında soğuyan kadar beklettim.
- Çikolatalı çilek için; bir daha birebir biçimde yağlı kağıda koyacağız mutlaka.
- Yıkayıp güzelce kuruladığım çilekleri mikrodalgada erittiğim çikolataya bulayıp buzdolabında soğuyana kadar beklettim.
- Soğuduktan daha sonra bir kat da beyaz çikolata gezdirdim bir daha buzdolabında soğuyana kadar beklettim.
Şimdiden afiyet olsun.
Not: Keki evvelinde ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişiriyoruz. (kek harcını 2 tepsiye bölerek, iki farklı tepside)Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. ayrıntılı görüntüyü youtube kanalımda bulabilirsiniz. link profilimde.. Sevgiler…