Harf Pasta Tanımı İçin Gereçler
Kakaolu pandispanyası için
Not EkleTanımı Yazdır
Kakaolu pandispanyası için
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1.5 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2paket kabartma tozu
- 1 litre süt
- 1 çay bardağı un
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 60 gram tereyağı
- 100 ml sıvı krema /yada 1paket kremşanti
- 1 su bardağı süt
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci başta kekimizi yapıyoruz karıştırma kabımıza 5yumurta ve şekeri ilave edip beyazlayana kadar mikser yardımı ile çırpıyoruz yarım bardak suyu ek ediyoruz.
- Başka bir kapta kakao kabartma tozu ve unu eleyerek karıştırıyoruz yumurtalı karışımımıza yavaş yavaş döküp yavaşça hafifçe karıştırıyoruz mikserin en düşük ayarında yağlı kağıt serilmiş kare fırın tepsisine harcımızı döküyoruz.
- Evvelden ısıtılmış 170 derecede 20-25 dakika pişiriyoruz (Fırının durumuna bakılırsa mühlet değişiyor denetimli pişirin) Kekimiz pişerken pastacı kremamızı hazırlayalım.
- Süt, şeker, un, nişasta ve yumurta darısı tencereye alınır güzelce karıştırılır ve ocağa alınır muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir. Ocaktan alınır ve tereyağı eklenir üzeri kapatılır ve soğutulur.
- Soğuyan muhallebimize sıvı krema eklenir mikserin yüksek ayarı ile 3-4 dakika kadar pürüzsüz olana kadar çırpılır krema kullanıma hazır hale gelir.
- Pişen kekimizi istediğimiz yapacağımız harf yahut sayıya kesiyoruz ben yağlı kağıt ile m harfi kestim onu kekin üzerine koyarak rahatça harfimi kestim. Kestiğimiz harfi yahut sayıyı ortadan ikiye ayırıyoruz (Bu süreci direk keki ortadan ikiye ayırıp daha sonra harfimizide kesebilir size nasıl kolay olacak o biçimde yapabilirsiniz)
- Ayırdığımız kekin birinci tabanını pastayı saklayacağımız kabin -tepsinin üzerine alalım ve süt ile ıslatalım üzerine kremamızı sıkma torbası yardımı ile sıkalım.
- İkinci kat kekimizide üzerine koyalım birebir biçimde süt ile ıslatip krema sıkalım.
- Üzerinide istediğimiz üzere süsleyelim (Ben konutta olan materyallerle süsledim) Süsleme büsbütün size kalmış. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun biz hayli sevdik inşallah sizlerde epey seversiniz ????????????