bencede
New member
Haşlamalı Kızartmalı Bütün Tavuk Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Materyaller yarıya indirilerek tek tavuklada yapılabilir
Haşlamalı Kızartmalı Bütün Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 2 adet tüm tavuk
- 3 dolu yemek kaşığı katı yoğurt
- 1 dolu çay kaşığı tuz
- 1 dolu çay kaşığı karabiber
- 100 gram tereyağı
- 6-7 adet defne yaprağı
- Gereğince sıcak su ve tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Tavuğun içini dışını yıkayıp yeterlice kuruladıktan daha sonra; yüzeyindeki kıldan tüyden arındırmak için; aygazlı ocakta tavuk yüzeyini evir çevir yakarak yada pürmüz ile yüzeyini yakarak derideki tüm tüyleri temizleyelim.(istemeyen bu süreci yapmayadabilir).
- sonrasındasında yoğurt tuz ve karabiberi bir tasta karıştırıp bu sosu tavukların iç dış heryerlerine elle uygunca sürerek ovalayalım ve buz dolabında üzeri açık 2 saat dinlenmeye bırakalım. (bekleme mühleti 24 saate kadar uzatılabilir ama 2 saatten daha sonra tavukların üzerini streç sinema ile kapatınız).
- Arkasına derin tava içine tereyağını eritip yüksek ateşte tavukları sırayla alt üst çevirerek nar üzere kızartalım.
- Güzelce kızaran tavukları 2 derin tencere içine aktaralım. Tavukların yarılarına gelecek kadar kaynar su döküp defne yapraklarını atalım ve gereğince tuzda ekleyip kapak kapatalım.
- Kısık ateşten biraz yüksek düzeyde tavuklar yumuşacık olana dek pişirelim düdüklüde kullanabilirsiniz ( ben tencerede alt tabanını 35 dk haşladım, daha sonra tavukların öbür yüzlerini çevirip 30 dk da bu türlü kaynattım).
- Çatalla denetim edip pişen tavuğu derin bir fırın kabı içine aktaralım.
- Tenceredeki suyundan kabın tabanına birazcık koyup tavuklar üzerinede fırça ile zeytinyağı sürüp evvelde ısınmış fansız alt üst ayar 205° ısınmış fırının alttan ikinci rafında yüzeyi mis üzere kızarana dek pişirelim (25 dk pişirdim ben) müddetler herkeste değişiklik gösterebilir.
- Kızarınca tabandaki suyundan tavuklar üzerine gezdirip pirinç pilavı eşliğinde servis edebilirsiniz. Afiyet şifa olsun.
Materyaller yarıya indirilerek tek tavuklada yapılabilir
Haşlamalı Kızartmalı Bütün Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı