Haşlanmış Biber Turşusu

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Haşlanmış Biber Turşusu Tanımı İçin Materyaller

• 2 kg. kapya biberi ve ya rastgele dolma biberi
  • 1 buçuk litre su
  • 500 ml. beyaz sirke
  • 125 gram şeker
  • 125 gram tuz
  • 1 tatlı kaşığı kara biber taneleri
  • 250 ml. sıvı yağı
  • 2-3 defne yaprağı
  • 3-4 adet havuç
  • 7-8 çeşni sarımsak
  • 1/2 (yarım) demet maydanoz
Haşlanmış Biber Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Biberleri yıkayıp doğruyoruz istediğiniz biçimde.( ben sarı ve kırmızı dolmalık biber kullandım ).
  2. Bir tencerede suyu, sirkeyi, yağı, tuzu, şekeri, kara biberi ve defne yaprağı ocağa koyup kaynamasını bekliyoruz.
  3. Kaynadıktan daha sonra biberlerden bir kısmını tencerede koyuyoruz ve kaynamaya başlayınca yalnızca birer dakika haşlıyoruz. Bu süreç biberler bitinceye kadar yinelıyoruz.
  4. Son olarak da ayriyeten doğradığımız havucu ve sarımsağı bir dakika kadar haşlıyoruz.
  5. daha sonra sırayla kavanozu dolduruyoruz biber ve havuç karışımdan. ( fotoğrafta gördüğünüz üzere maydanozu da ek ettim kolaylık olsun diye).
  6. Kavanozları doldurduktan daha sonra sıvı karışımdan ek ediyoruz ve kapağını kapatıyoruz.
  7. Üç- dört gün daha sonra yemeğe hazırdır.
  8. Sıvı karışımdan birden fazla kalacak isterseniz fazla biber haşlayabilirsiniz isterseniz bir kavanozda karışımı saklayabilirsiniz ilerde tekrar kullanmak için.
  9. Unutmayın defne yaprağını yalnızca suyu kaynarken kullanın daha sonra onu atabilirsiniz ben kavanozlara onu koymuyorum.Umarım beğenirsiniz, hem kolay hem lezzetli bir tanım.Yapan olursa şimdiden ellerine sıhhat.Avustralya’dan sevgiler.
Haşlanmış Biber Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı