semaver
New member
Hatay Kısırı Tanımı İçin Gereçler
- 5 çay bardağı köftelik sarı bulgur
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1, 5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tane kabuğu ile doğranmış limon
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı zeytin yağı
- Yarım çay bardağı nar ekşisi
- 8 adet ince yeşil soğan
- 6 adet marul yaprağı
- 1 tane domates
- 1 tane salatalık
- Yarım demet maydanoz
- Yoğururken kullanmak için
- 3 adet büyük domates makinada kıyılmış
- Konserve domateste kullanabilirsiniz
- Bulguru yoğurma tepsisine alıp salçaları, kabuğu ile doğranmış limonu, tuzu, kekiği ve kimyonu koyup bulgurla salça karışan kadar 1. 2 dakika yoğurun.
- 3 tane domatesi de robottan geçirin. Yanınıza alın zira ıslatma yapmayacağız domadesle yogurarak yapıyorum.
- Artık bulgur salça ve baharatları söyle güzelce karıştırdıktan daha sonra robottan geçirdiğimiz domatesin yarısını bulguru üzerine dökün bulgur domatesi güzelce içine çekene kadar yoğurun 5 dakika kâfi geliyor çiğ köfte üzere yapmıyoruz gözünüz korkmasın ????.
- Limon kabuklarını bu sırada ortasından alalım.
- daha sonra kalan domates ide döküp bir kaç dakika karıştırdıktan daha sonra cıvık biçimde olacak 10 dakika ağzını kapatıp yumuşamaya bırakın.
- Bu süreç pratik oluyor yani yumuşayana kadar yoğurma ya gerek kalmıyor.
- Bu sırada içine koyacağınız yeşillikleri doğrayın benim bu fotoğrafta içine koyduklarımalzemeler kısımda verdim aslına bakarsanız ordan fikir edinebilir siniz.
- daha sonra bugurun üzerine yeşillikleri dökün çabucak akabinde yağ ile nar ekşisi ni ekleyin ohhh misss karıştırın servise hazır ???????? merak edenlere limonu kabukla koyma sebebim o haricindeki mis kokuyu aromayı vermesi inanın şahane oluyor ???? youtube kanalımda yapılışı görüntülü var ????.Bu ortada kişi başına bir çay bardağı bulgur ölçüsü yapıyorum yani 5 şahsa 5 çay bardağı köfteli bulgur kullanıyorum. Çocuklara da 2 çocuğa 1 çay bardağı tamda kâfi geliyor kalmıyor.