Hatay Kısırı

semaver

New member
Hatay Kısırı Tanımı İçin Gereçler

• 5 çay bardağı köftelik sarı bulgur
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1, 5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tane kabuğu ile doğranmış limon
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı zeytin yağı
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
Yeşillik için

• 8 adet ince yeşil soğan
  • 6 adet marul yaprağı
  • 1 tane domates
  • 1 tane salatalık
  • Yarım demet maydanoz
  • Yoğururken kullanmak için
  • 3 adet büyük domates makinada kıyılmış
  • Konserve domateste kullanabilirsiniz
Hatay Kısırı Tanımı Yapılışı

1. Bulguru yoğurma tepsisine alıp salçaları, kabuğu ile doğranmış limonu, tuzu, kekiği ve kimyonu koyup bulgurla salça karışan kadar 1. 2 dakika yoğurun.
  2. 3 tane domatesi de robottan geçirin. Yanınıza alın zira ıslatma yapmayacağız domadesle yogurarak yapıyorum.
  3. Artık bulgur salça ve baharatları söyle güzelce karıştırdıktan daha sonra robottan geçirdiğimiz domatesin yarısını bulguru üzerine dökün bulgur domatesi güzelce içine çekene kadar yoğurun 5 dakika kâfi geliyor çiğ köfte üzere yapmıyoruz gözünüz korkmasın ????.
  4. Limon kabuklarını bu sırada ortasından alalım.
  5. daha sonra kalan domates ide döküp bir kaç dakika karıştırdıktan daha sonra cıvık biçimde olacak 10 dakika ağzını kapatıp yumuşamaya bırakın.
  6. Bu süreç pratik oluyor yani yumuşayana kadar yoğurma ya gerek kalmıyor.
  7. Bu sırada içine koyacağınız yeşillikleri doğrayın benim bu fotoğrafta içine koyduklarımalzemeler kısımda verdim aslına bakarsanız ordan fikir edinebilir siniz.
  8. daha sonra bugurun üzerine yeşillikleri dökün çabucak akabinde yağ ile nar ekşisi ni ekleyin ohhh misss karıştırın servise hazır ???????? merak edenlere limonu kabukla koyma sebebim o haricindeki mis kokuyu aromayı vermesi inanın şahane oluyor ???? youtube kanalımda yapılışı görüntülü var ????.Bu ortada kişi başına bir çay bardağı bulgur ölçüsü yapıyorum yani 5 şahsa 5 çay bardağı köfteli bulgur kullanıyorum. Çocuklara da 2 çocuğa 1 çay bardağı tamda kâfi geliyor kalmıyor.