semaver
New member
Rammstein biletlerine olan talep kesintisiz. Ama gruptan uzaklaşan hayranlar da var. Ama veda etmek kolay değil.
Haber ekranındaki mesajı gördüğümde metrodaydım: Vilnius’taki Rammstein konserinden sonraki iddialar. İlk başta, iddiaların Till Lindemann’a yöneltildiğini anlamadım. Yine de kendi kendime bunun kesinlikle grupla hiçbir ilgisi olmadığını söyledim.
Geriye dönüp baktığımda, benim için anlaşılır bir ilk tepki. Sonuçta ben bir hayranıydım. Rammstein bir süredir benimleydi. Altıncı sınıfta Walkman’imden “Mother” albümünü defalarca dinlemiştim. İki konsere gittim. Ve şimdiki tur için, diğer binlerce kişi gibi ben de sabırsızlıkla dizüstü bilgisayarımın başında kaldım ve sonunda Berlin Olimpiyat Stadı için gıpta ile bakılan iki bileti ele geçirdim.
Şimdi de bu suçlamalar…
İlk başta manşetleri kendimden uzaklaştırabildim ama sonunda onlarla işte uğraşmak zorunda kaldım. Ve her şeyden önce, konsere gitmeyi hala haklı çıkarabilir miyim diye düşünmem gerekiyordu. Giderek daha karmaşık hale gelen Lindemann davasında kendi yoluma gittim. Solist Till Lindemann etrafında kurulmuş olan saldırı, uyuşturucu kullanımı ve kalleş bir ağ iddialarını okudum.
Kısa bir süre sonra şunu fark ettim: Artık konsere gitmek sorun değil – en azından benim için. Suçlamalar çok ağırdı, grup sistemi çok iyi yeniden kurulabilirdi. Perde arkasında genç kadınlara acı çektiren bir şeyler olduğunu inkar edemezdim.
Yine de, artık benim için katlanılmaz olduğunu içten içe uzun zamandır bilmeme rağmen, birkaç gün boyunca nihai bir karar vermedim. Hayranımın yüreği, biletleri satma ve böylece Rammstein’dan ayrılığı tamamlama düşüncesiyle sızladı.
Bu bir suçluluk sorunu değil
Ama dürüst kalbim daha hızlı atıyordu. Son haftalarda hiçbir şey olmamış gibi bu konsere gidemedim. Ve tüm bu olayların gerçekleşmiş olma ihtimali olduğu sürece, tribünlerden grup için tezahürat yapamam. Till Lindemann etrafındaki sistemi hiçbir şekilde desteklemek istemedim.
Evet, masumiyet karinesi geçerlidir – pek çok insan üzerinde ısrar etmektedir. Ama burada mesele bundan ibaret değil. Till Lindemann ve suçluluk sorunu hakkında kendimize bir yargıda bulunma izni veremeyiz, Alman hukuk sistemimiz bunu yapmak zorundadır. Ancak tur haftalardır devam ediyor ve yakın zamanda herhangi bir yasal yargılama olmayacak. Bu nedenle, durumla nasıl başa çıkmak istediğimize dair kişisel bir karar vermeliyiz. Ve iki saatlik eğlence ve adalet arasında seçim yapmak zorunda kaldığımda, kararımın ne olacağı belli.
“İşlem Tamamlandı”
Bu yüzden biletleri yeniden satış için internete koydum. Birkaç tıklamadan sonra platformdaydılar. Ve daha beş dakika geçmeden cep telefonum titredi. “İşlem tamamlandı” diye okudum. Kartlar birkaç dakika içinde gitti.
Ne kadar saf olduğumu anladım. Biletlerden bir anda kurtulmam, belki de yarı fiyatına satmam gerektiğini düşünmüştüm. Ama bunun kiminle ilgili olduğunu unutmuştum. Rammstein – Almanya’daki en başarılı gruplardan biri. İddialar onu o kadar kolay yıkmadı. Başarısı, kadınların iddialarını gölgede bırakıyor. Üzücü bir farkındalık.