HDP’li Semra Güzel’in sözü

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
HDP’li Semra Güzel’in sözü
Adıyaman’da 2017’de öldürülen PKK’lı Volkan Boran’ın cep telefonundan silahlı ve samimi fotoğrafları çıkan ve dokunulmazlığı düşürülen HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Hoş, hakkında 5 ay evvel çıkarılan yakalama sonucunın akabinde yurt dışına çıkmak üzereyken yakalandı.

İstanbul Terörle Uğraş Şube Müdürlüğü ile Ulusal İstihbarat Teşkilatının ortak çalışmasıyla, yakalanan Hoş, emniyetteki süreçlerinin akabinde sevk edildiği İstanbul Adliyesinde, Ses ve Manzara Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandı.

Güzel, hakimlik sözünde suçlamaları kabul etmediğini söylemiş oldu.

Serbest bırakılmasını istedi

AA’nın haberine bakılırsa Sözünde, yargılama sürecini büsbütün siyasi bir müddetç olarak değerlendirdiğini argüman eden Hoş, “Bir kısım fotoğrafların da ortasında bulunduğu kapalı şahit beyanlarıyla içi doldurulmaya çalışılmış bir soruşturma yürütülmüştür. Bu fotoğraflara ait bir tek ben yargılanmıyorum. Başka yargılananlar tutuksuz yargılanmaktadırlar. Bugün benim üzerimden yargılanan HDP’dir. Bir seçim propagandası olarak değerlendiriyorum.” dedi.

Beraatla sonuçlanan emsal kararlar olduğunu savunan Hoş, tabirinde özgür bırakılmayı istediğini kaydetti.

Kaçma kuşkusu niçiniyle tutuklandı

Hakimlik sonucunda, kuşkulu Hoş aleyhine beyanlar, HTS kayıtları, baz ayrıntıları, terör örgütü mensuplarıyla birlikte kelamda askeri eğitim alanında çekilmiş fotoğrafların bulunması ve tüm evrak kapsamında şüphelinin hatası işlediğine dair güçlü cürüm kuşkusunun bulunduğu ve kanıtların çabucak hemen tam olarak toplanmadığı kaydedildi.

Güzel’in yakalandığı esnada üzerinde kendi fotoğrafı bulunan “Mehtap Şahan” ismine düzenlenmiş kimlik bulunduğuna yer verilirken tüm aramalara karşın bulunamaması üzerine hakkında yakalama sonucu çıkarıldığı ve bu karara istinaden tabirinin alındığı açıklandı.

Güzel’in kaçma kuşkusu bulunduğu sebebi öne sürülerek tutuklanmasına hükmedildi.