Beykozlu
New member
Polonya ve İsveç’te düzenlenen Dünya Hentbol Şampiyonalarında erkek hakemlere ek olarak kadın hakemler de yer almaktadır. Bu bir Alman ikonunu rahatsız ediyor.
Hentbol efsanesi Christian Schwarzer, Polonya ve İsveç’te düzenlenen 2023 Erkekler Hentbol Dünya Kupası’nda kadın hakemlerin kullanılmasını eleştiriyor. “Kadınların erkekler için ıslık çalmasına izin verme fikri nasıl ortaya çıktı hiçbir fikrim yok. Bunu yapmazdım çünkü onlar kadınlar için ıslık çalabilir, erkekler de erkekler için ıslık çalabilir. 2007 dünya şampiyonu “Enlightening by Blacky Schwarzer” podcast’inde “bu konuda” dedi.
Schwarzer, “Kadınlar ıslık çaldığında bizim için her zaman daha zor” dedi. “Bundan pek hoşlanmıyorum ve ister koç arkadaşları ister oyuncular olsun, bu konuda o kadar hevesli olmayan birçok kişiden de biliyorum.”
“Hayır, olmaz”
Aktif kariyeri boyunca 966 golle Almanya milli takımında rekor kıran Schwarzer, kadın hakemleri de eksik etmedi. İlgili soruya “Hayır, kesinlikle hayır” yanıtını verdi.
Eski line runner, 1987’den 2009’a kadar profesyonel hentbolcuydu. 2007’de Almanya’nın kendi ülkesinde dünya şampiyonu olduğu milli takımda zirveye ulaştı. “Blacky” artık bir eğitmen ve şu anda Saksonya Hentbol Derneği’nde bir gençlik koordinatörü ve koçu olarak çalışıyor.
Dünya Kupası’nda birçok hakem takımı mücadele ediyor. Alman hakemler Maike Merz ve Tanja Kuttler de orada. Perşembe günü (25:33) Uruguay ile Yeşil Burun Adaları arasındaki düelloyu yönettiler.