Her Detayıyla Taş Üzere Yoğurt İmali Tanımı İçin Gereçler
- 5 kilo süt
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Merhabalar taş üzere bir yoğurt için yazdığım her şeyi uygulayın????
- 1. Adım birinci vakit içinderda sütünüzü savurarak pişirin ki sütün i ortasındaki su buharlaşarak çıksın.
- 2 adım bir daha sütü orta ara savurarak soğutalım parmağınızı içerisinde batırın 10 kadar sayabiliyorsanız ve 10, saniyede süt parmağınızı hafifçeten yakmaya başlayacak.
- 3. Adim 2 kaşık yoğurtumuzu bir kaseye alalım içerisine bir tatlı kaşığı şekerimizi ekleyelim ve içine bir kepçe süt ekleyelim karıştıralım.
- 4 adım karıştırdığımız yoğurdumuzu sütümüze dökelim ve bu esnada tek tarafta hayli karıştırmadan bırakalım.
- 5 adım yoğurdumuza kapak olarak katiyen süzgeç kevgir delikli bir kap koyalım ve üzerine katiyetle havlu serelim bu yoğurdumuzu sulandırmayacaktır ve üzerini kapatalım.
- 2- 3 saat daha sonra denetim edelim büyük olasılıkla tutmuş olacaktır tabi sütten süte değişkenlik gösterir sütünüz kaliteli değilse mayalama müddeti dahada uzayacaktır .
- Ve açar açmaz yoğurdumuzu yerinden kaldırmayalım 15 dakika olduğu yerde soğusun çabucak sonrasında buzdolabına süzgeçle kapatalım ki dolapta da sulanmasın .
- En az 5-6 saat daha sonra yiyebilirsiniz ancak 1 gün beklerse dahada katı olacaktır .