Her Detayıyla Taş Üzere Yoğurt İmali

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Her Detayıyla Taş Üzere Yoğurt İmali Tanımı İçin Gereçler

• 5 kilo süt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı şeker
Her Detayıyla Taş Üzere Yoğurt İmali Tanımı Yapılışı

1. Merhabalar taş üzere bir yoğurt için yazdığım her şeyi uygulayın????
  2. 1. Adım birinci vakit içinderda sütünüzü savurarak pişirin ki sütün i ortasındaki su buharlaşarak çıksın.
  3. 2 adım bir daha sütü orta ara savurarak soğutalım parmağınızı içerisinde batırın 10 kadar sayabiliyorsanız ve 10, saniyede süt parmağınızı hafifçeten yakmaya başlayacak.
  4. 3. Adim 2 kaşık yoğurtumuzu bir kaseye alalım içerisine bir tatlı kaşığı şekerimizi ekleyelim ve içine bir kepçe süt ekleyelim karıştıralım.
  5. 4 adım karıştırdığımız yoğurdumuzu sütümüze dökelim ve bu esnada tek tarafta hayli karıştırmadan bırakalım.
  6. 5 adım yoğurdumuza kapak olarak katiyen süzgeç kevgir delikli bir kap koyalım ve üzerine katiyetle havlu serelim bu yoğurdumuzu sulandırmayacaktır ve üzerini kapatalım.
  7. 2- 3 saat daha sonra denetim edelim büyük olasılıkla tutmuş olacaktır tabi sütten süte değişkenlik gösterir sütünüz kaliteli değilse mayalama müddeti dahada uzayacaktır .
  8. Ve açar açmaz yoğurdumuzu yerinden kaldırmayalım 15 dakika olduğu yerde soğusun çabucak sonrasında buzdolabına süzgeçle kapatalım ki dolapta da sulanmasın .
  9. En az 5-6 saat daha sonra yiyebilirsiniz ancak 1 gün beklerse dahada katı olacaktır .
Afiyet olsun ????.