bencede
New member
Hünkar Beğendi (Yumuşacık Etiyle) Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 500 gram kuşbaşı et
- 1 adet soğan
- 1 adet kapya biber
- 2-3 adet yeşil biber
- 3-4 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 adet defne yaprağı isteğe bakılırsa
- 4adet közlenmiş patlıcan (Buzluktan tercih ettim)
- 1.5 yemek kaşığı un
- 1.5 su bardağı süt
- 1.5 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Not EkleTanımı Yazdır
- Patlıcanları közleyip ince ince doğrayıp, kenara alalım (Dolabımdaki yazın köy patlıcanlarını közleyip atmıştım onları tercih ettim)
- Etleri doğrayalım tavaya sıvı yağ ekleyelim, kızdıralım, etleri atalım karıştırıp, kapağını kapatalım. Etleri suyunu bırakıp, çekene kadar pişirin.
- Yumuşayan etlerimize doğradığımız soğanları biberleri sarımsakları ekleyelim.
- Üzerine doğradığımız domatesleri salçayı ekleyelim karıştıralım üzerine 1. 5 su bardağı kadar sıcak suyu ek edelim baharatlarını tuzunu da ek edelim kapağını kapatalım suyunu biraz çekene kadar etlerimizi pişirelim, kenara alalım.
- Beğendisi için; tereyağı tavaya alalım eritelim ununu ekleyelim yavaşça kavuralım un kokusu çıkacak kadar sütümüzü ekleyelim karıştıralım, yoğunlaşana kadar pişirelim.
- İnce ince doğradığımız patlıcanları ekleyelim güzelce karıştıralım. çabucak sonrasında üzerine rendelenmiş kaşarı baharatları tuzu ekleyip karıştırıp, ocaktan alalım.
- Servis tabağına evvel beğendiği alalım yayalım üzerine etlerimizden gezdirelim maydanoz serpelim iftar soframızda yemeğimiz yerini alsın afiyet olsun