Hull City taraftarından Acun Ilıcalı’ya mesaj!

Beykozlu

New member
Sık sık kulübü ziyaret eden Ilıcalı, süreçlerin olumlu istikamette gittiğini duyurdu. Acun Ilıcalı’nın Hull City’e ilgisi kentte büyük bir heyecana niye oldu.

Bir röportajında ‘İngiltere’den ekip almak en büyük hayalimdi’ diyen Ilıcalı’ya Hull City taraftarı pankartla karşılık verdi.

TARAFTARIN TAKVİYESİNİ ALDI

Bristol City maçı öncesi tribünde “Acun’un bir hayali vardı, hoş günler bizi çağırıyor” pankartı açan taraftarlar Türk bayraklarıyla ünlü televizyoncuya takviye verdi.

MAKSADI PREMIER LİG

İngiliz grubu Hull City’i satın almaya hazırlanan Acun Ilıcalı, İngiliz basınına çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ilıcalı, kulübü niye satın aldığını ve amaçlarını anlattı.

İşte Acun Ilıcalı’nın açıklamalarından satır başları…

“3 ila 4 hafta içerisinde kulübü büsbütün devralacağımı söyleyebilirim. Benim denetimim altında olmayan kimi teknik ayrıntılar var. Lakin söyleyebileceğim tek şey, kulüp sahibinin fazlaca yardımcı olduğu ve kusursuz bir biçimde iş birliği yaptığı.”

“İngiltere’deki tüm kulüplere tek tek baktığımda, bir şey beni Hull City’e çekti. Finansal olarak başka kulüplere baktığımda, Hull City’nin sahiden ileride bir kulüp olduğunu gördüm.”

“İlginç olan şey şu ki, Hull City’i Premier Lig’de üst sıralara oynadığı periyottan hatırlıyorum. Herkes bana Hull City’nin nasıl bir kulüp olduğunu soruyordu. Mesut Özil’e karşı oynadıkları Federasyon Kupası finalini hatırlıyorum. O finalde şanssızdılar.”

“Hull’a gittiğimde nasıl hissettiğimi görmek istedim. Hull’da insanları nitekim çok sevdim. İngilizler yabancı insanlara hakikaten hayli güzel davranıyorlar. Bu fazlaca sevdiğim bir şey.”

“Hepimiz futbolu hayli seviyoruz, futbol delisiyiz. Grubun renkleri şahane, sembolü mükemmel, kent kusursuz ve küçük bir İstanbul’a benziyor. Kentin ortasında ırmaklar var, Boğaziçi Köprüsü üzere bir köprü var, Humber Köprüsü. İki kent de deniz kıyısında ve sayabileceğim bir sürü benzerlik var. Hull’da epeyce düzgün bir güç hissettim. Kentle ilgili her şeyi nitekim hayli sevdim.”

“Tüm ömrüm zorluklarla dolu geçti. Bir futbol muhabiri olarak işe başladım ve muhabir olarak başlayıp epeyce büyük bir TV kanalına sahip olan dünyadaki tek şahısım. Mesleğimde muvaffakiyetler elde ettim. Bunun sebebi ise kadro oyununu epeyce yeterli oynamamdır. Yalnızca kendim buraya gelmedim. Çok uygun bir kadrom var ve şüphesiz futbol dünyasına da fazlaca yakınım. Zira futbolu epey seviyorum.”

“Her şeydilk evvel muvaffakiyet gelmediğinde taraftarlar öfkelenir. Futbol dünyasında bu durum her yerde birebirdir. Bu durumda bağlar uyguna gitmez. Lakin bunun tek başına niçini, kadro sahibi değildir. kimi vakit futbol o denli bir oyundur ki milyarlarca dolar harcar ancak bir daha de hiç bir şey kazanamazsınız.”

“Kulüp sahibi Ehab ile hayli yeterli toplantılar yaptım. Telefonda epey fazla konuştuk. Çok dürüst, fazlaca profesyonel, hayli açık fikirli bir insan gördüm. Onunla konuştum her şey hakkında epeyce nettik. Kulüp için yaptığı şeyler kıymetli. Öteki Championship kulüpleri ve borçları hakkında epeyce şey duydum. Derby County’e ve 3-4 kulübe baktım, hepsi batıyorlar. Hull, epey büyük bir muvaffakiyet edemese de, küme de düşse kulübü o kadar âlâ yönetti ki, finansal hesaplara baktığımızda olumsuz bir şey görmüyoruz.”

“İngiltere’ye para kazanmak için gelmiyorum. Ben ve grubum yalnızca muvaffakiyet için geliyoruz. Bütün ruhumuz yalnızca muvaffakiyetle besleniyor. Muvaffakiyetten daha kıymetli bir şey yoktur. şüphesiz başarılı olmak için her biçimde hazır olmalısınız. Bu yüzden başarılı olmak için fazlaca motive olduğumuzu söyleyebilirim.”

“İngiltere’de eğlenmek için bir kulüp satın almıyorum. Muvaffakiyet için ölüyoruz ve bu bizim stratejimiz.”