İmam Sarığı Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- Yarım paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
- Yarım çay bardağı su
- Kremşanti
- Çikolatalı danette ( Bimden aldım)
- Muz, çilek, kivi, konulabilir meskende yoktu benim
- Benmari adabı eritilmiş çikolata
- Hindistan cevizi
- Renkli şekerler
Not EkleTanımı Yazdır
- Oda sıcaklığında olan yumurtaları ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz. Akabinde kabartma tozu hariç hepsini karıştırın.
- sonrasındasında kabartma tozu nu da ekleyip karışımı sonlandırın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine güzelce dökün. Döktükten daha sonra bir iki kez yeri vurun havası çıksın.
- Akabinde evvelinde ısıtılmış fırında pişirin. 20 dakika kâfi geliyor 200 derece canlı fırında. Pişen keki soğumaya bırakın. Akabinde kremşantiyi hazırlayın.
- Soğuyan keki çay bardağı ağzı ile boşluk bırakmadan kesin. Eşit olsun dikkat edin. Kestiğimiz kekleri ikişerli biçimde eşleştirin ve en alt kısmına 1 çay kaşığı süt döküp evvel kremşanti çabucak sonrasında danetteyi dökün ve üstüne ikinci keki yerleştirin.
- Onun üstüne de 1 çay kaşığı sütü dökün ve kenarlarına kremşantiyi sürün ve isterseniz hindistan cevizi ne yada renkli şekerlere batırıp süsleyin.
- En son benmari tarzı eritilmiş çikolatadan 1 çay kaşığı üstüne gezdirin. bu türlü başka keklere de uygulayın. Ortasına muz çilek, kivi konulabilir benim yoktu. Dolapta en az 2 saat dinlensin bakın görün enfes oluyor. Afiyet olsun.