İran Mutfağında Ghormeh Sabzi Yemeğinin Yeri

tina2020

New member
Ghormeh Sabzi yemeği İran mutfağı ve kültüründe çok önemli bir yere sahiptir. Her İranlı, annelerinin mutlaka dünyanın en iyi Ghormeh Sabzi yemeğini yaptığına inanırlar. Bu lezzetli et ve sebze karışımı yemek İran mutfağında önemli bir yer tutuyor. Sizlere bu yazımda Ghormeh Sabzi hakkında bilgiler vereceğim. Ghormeh Sabzi yemeğini yapmak için gerekli malzemeler, nasıl pişirilir ve sunumu üzerine bilgileri okuyun ve sonra kendiniz bu güzel yemeği yapmayı deneyin!
1

Ghormeh Sabzi Yemeği Nasıl Yapılır?
Gelelim en önemli aşamaya. Ghormeh Sabzi yemeği nasıl yapılır? Önce aşağıdaki malzemeleri bir araya getirelim.
Malzemeler:
  • 4 Maydanoz
  • Ispanak
  • 2 yemek kaşığı kurutulmuş çemen yaprağı
  • 1 su bardağı barbunya fasulyesi
  • 1 limon
  • 1 büyük soğan
  • 3-5 su bardağı su
  • 300 gram kuzu eti
  • 2 yemek kaşığı bitkisel veya zeytinyağı
  • Zevkinize göre tuz, karabiber, safran, tarçın veya zerdeçal
1. Adım
Fasulyeleri bir gece önceden bekletin. Eğer bekletmedi iseniz üç saat boyunca büyük bir su kabında dinlendirin ve her saat suyunu değiştirin. Sebzelerinizi yıkayın ve kurulayın, ince ince doğrayın ve orta ateşte 10 dakika kadar yağ ile sote etin.
2. Adım
Orta büyüklükte bir tencerede soğan, kuzu etleri ve zerdeçalı (veya safran) kısık ateşte yağını sote edin. Et güzel bir renk almalı. Etleri tuz ve karabiberle baharatlayın ve 4-5 bardak su ekleyin. Yarı pişmiş et elde etmek için 10 dakika kaynatın.
3. Adım
Suda dinlendirdiğiniz fasulyeleri süzün ve tencereye ekleyin, 20 dakika kadar pişirin. Sebzeleri tencereye ekleyin ve en az 3-4 saat pişirin. Son bir saat kala kurutulmuş limonu tencereye ekleyin.
Not: Ghorme Sabzi yemeğini yavaş ve düşük ısıda pişirmelisiniz.

Moderatör tarafında düzenlendi: