semaver
New member
Kral Charles III, İskoçya’da kral ilan edildi. Ama herkes bundan hoşlanmadı. Gösteriler katedralin önünde gerçekleşti.
Kral Charles III’ün taç giyme töreninden sonra. ve Kraliçe Camilla 6 Mayıs’ta Londra’da, İngiliz hükümdarı bugün, 5 Temmuz’da İskoçya’da Holyrood haftasında daha küçük ölçekte yeniden taç giydi. Charles’a İskoç kraliyet mücevherlerinin takdim edildiği ayin öncesinde, monarşi muhaliflerinden de protestolar geldi.
Yüksek sesle “Kralım değil” diye bağırır
İngiliz “BBC”nin bildirdiği gibi, protestocular diğer şeylerin yanı sıra kendilerini Royal Mile boyunca konumlandırdılar. Yüksek sesle “Kralım değil” çağrıları vardı (Almanca: “Kralım değil”). Ancak, “Daily Mail” tarafından bildirildiği üzere, Kraliyet taraftarları buna yüksek sesle karşı çıktı. Buna göre, göstericiler için özel olarak ayrılmış bir alan vardı.
Almanya saatiyle 15:00 civarında, Kral ve Kraliçe – çok sayıda izleyici ve hayranı geçerek – Holyroodhouse Sarayı’ndan ayinin yapıldığı St Giles Katedrali’ne doğru yola çıktılar. Charles’ın en büyük oğlu Prens William ve eşi Prenses Kate de başka bir arabada oturuyorlardı. Birkaç dakika sonra, kral ve eşi katedralin önüne geldiklerinde, tezahüratlar da vardı, ama aynı zamanda “Benim kralım değil” ve yuhalamalar da vardı.
Charles’a ayin sırasında İskoç kraliyet mücevherleri olan “İskoçya Onurları” takdim edildi. Kraliyet amblemi bir taç, asa ve kılıçtan oluşur. Kutlamalar, etkinlik için yaptırılan ve merhum Kraliçe II. Elizabeth’in (1926-2022) adını taşıyan yeni bir kılıç olan ‘Elizabeth Kılıcı’nı içeriyordu. BBC’ye göre, koleksiyonun bir parçası olan 16. yüzyıldan kalma mevcut bir kılıç artık çok kırılgan.