İster Salla İster Gerilim Atma Turşusu

Bilgin

Global Mod
Global Mod
İster Salla İster Gerilim Atma Turşusu Tanımı İçin Malzemeler

• Kıl biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı üzüm sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı iri salamuralık tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Sarımsak (ben 6 diş sarımsak kullandım,büyük olunca 2 ye 3 böldüm)
İster Salla İster Gerilim Atma Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

1. ilk vakit içinderda biberleri yıkayıp süzün ve büyüklüğüne bakılırsa ikiye üçe elinizlede kırabilirsiniz isterseniz bir bıçak sayesindeda kesebilirsiniz.
  2. hemen sonrasında pet şişeleri yıkayıp içine doğranmış olduğunuz biberleri doldurun.
  3. Sarımsakları soyup küçük ise kesmeden, büyük ise bir kaç kesime bölün pet şişenin içine koyun.
  4. Tuzunu ve şekerini de ek ederek sıvı yağ ve sirkeyi de dökün.
  5. Ağzını sıkıca kapatın ve bir gün boyunca göz önünde bulundurarak gidip geldikçe sallayın,yuvarlayın.
  6. Turşunuz hazır.
Afiyet olsun
❤
.

Not:bu turşunun sırrı bir gün boyunca göz önünde bulundurarak gidip geldikçe sallamak yahut yuvarlamak yani gerilim atmak
🤭
.

Hem turşunuz olsun hem geriliminiz gitsin.

Peki ne vakit yiyebilirsiniz çabucak onuda belirteyim 1 hafta daha sonra yiyebilirsiniz.

1 sene daha sonra da hiçbir biçimde bozulma yapmaz ki aslına bakarsanız 1 seneye kalmadan tüketip bitireceğiniz enfes bir turşu.
😋
.

İster yemek yanında ister kısır yanında isterseniz kahvaltıda bile tüketebilirsiniz.

Biber ölçüsünü belirtmedim azlığını yahut oldukçaluğunu siz belirleyebilirsiniz. Birde ben biberleri bıçak sayesinde kesmek yerine elimle kırmayı tercih ediyorum daha lezzetli olmasını sağlıyor bana nazaran.
👍
.

Vermiş olduğum tanım 500 ml lik pet şişenin ölçüsüne göre büyük şişelere yapmak isterseniz ölçüsünü artırabilir siniz.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun
❤
😘
🤗
.

İster Salla İster Gerilim Atma Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı