İzmir’de yaşlıları uyutup soyan bayan battaniyenin ortasından çıktı

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
İzmir’de yaşlıları uyutup soyan bayan battaniyenin ortasından çıktı
İstanbul, İzmir, Denizli ve Eskişehir’de son 5 yılda 9 yaşlı çifti bakıcı üzere yaklaşıp uyku ilacı vererek soyan bayan hırsız, son işinin akabinde izini süren JASAT’ın ‘Narkoz’ operasyonuyla saklandığı konutunda yakalandı. Katılaşmış 14 yıl mahpus cezasıyla aranan sabıkalı hanımın battaniyenin ortasında ne yaptığını soran jandarmaya, “Korktuğum için saklanıyorum” karşılığı ise şaşırttı.

Denizli’nin Çivril ilçesi Kızılcasöğüt Mahallesi’nde yaşayan Yaşar (83) ve Günsel Bozkurt (81) çifti, yaklaşık 1 ay evvel kendilerine telefonla ulaşan ve günlük konut işlerinde kendilerine yardımcı olmak istediğini belirten Nurtem D. (60) tarafınca yemeklerine uyku ilacı katılarak uyutulduktan daha sonra soyuldu. Yaşlı çiftin konutundaki kasa, cepleri ve çantalarından bin 700 euro, 3 bin TL ve 3 bin 500 TL kıymetinde 1 adet cep telefonu çalan Nurtem D., gece meskenden ayrılarak kayıplara karıştı. Sabah konuta gelen çiftin gelinleri Dilek Bozkurt tarafınca baygın biçimde bulunan yaşlı çift, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Hastanede 1 gün nezaret altına tutulan Bozkurt çifti, taburcu olur olmaz jandarmaya giderek şikayetçi oldu. Kuşkulu bakıcının yakalanması için çalışma başlatan Jandarma Cürüm Araştırma Timi (JASAT) ve İlçe Jandarma Komutanlığı takımları, meskendeki ve etraftaki güvenlik kamerası kayıtlarını didik didik inceledi. Nurtem D’nin İzmir’e gittiğini belirleyen JASAT, 1 haftalık takibin akabinde Vilayet Emniyet Müdürlüğü gruplarının de dayanağıyla şüphelinin Konak ilçesinde belirlenen adresine “Narkoz” isimli operasyon düzenledi.

Nurtem D’nin yaşadığı apartman dairesine giren JASAT, yatağın ayakucu ile duvar ortasına ölçüsüz istiflenmiş battaniyeden şüphelendi. Kabarık vaziyetteki battaniyeyi bir ucundan tutarak açan gruplar, karşılaştıkları görüntü karşısında hayrete düştü. Konutun içerisinde köşe bucak aradıkları kuşkulu bayanın battaniye içerisinden çıktığını bakılırsan jandarma gruplarının şaşkınlığı, ne yaptığını sordukları bayanın “Saklanıyorum” yanıtı üzerine daha da arttı. Kalçasınca protez olduğunu tabir ederek bayan jandarma gorevlisinden kendisine nazik davranmasını isteyen Nurdem D., “Korktuğum için saklandım. Yerimden kalkamıyorum” tabirlerini kullandı.

YAŞLILARI SOYUP UYUŞTURUCU ALDI

Gözaltına alınarak Denizli’ye getirilen Nurtem D’nin 43 hata kaydı olduğu, 4 vilayette karıştığı 9 benzeri kabahatten 2017 yılından bu yana arandığı ve “yağma” cürmünden 14 yıl mutlaklaşmış mahpus cezasının bulunduğu ortaya çıktı. Şüphelinin mağdurlarını internet üzerinden bulduğu, kendisini hastabakıcı olarak tanıttığı, bir süre yanlarında kalarak inanç kazandığı, devamında yemeklerine uyku ilacı katarak uyumaları üzerine meskende hırsızlık yaptıktan daha sonra kaçtığı ve konutlardan çaldığı paralar ile kokain aldığı belirlendi. Yakalanmamak için hiç bir adres kaydı yaptırmayan sabıkalı bayan hırsız, söz süreçlerinin akabinde sevk edildiği Çivril Adliyesi’nde tutuklanarak cezaevine teslim edildi.