semaver
New member
Jamie Lee Curtis komediyle korku türünden uzaklaşmayı başardı. Bugün Ophelia rolüne karışık duygularla bakıyor.
Oyunculuk yeteneğiyle doğdu: Film efsaneleri Janet Leigh ve Tony Curtis’in kızı olarak Jamie Lee Curtis için Hollywood’a giden yol çoktan açılmıştı. 1970’lerin sonunda, 20 yaşında bir genç olarak John Carpenter’ın “Cadılar Bayramı” filmiyle çığır açtı ve sinema tarihindeki muhtemelen en korkunç korku çığlığı olan “Çığlık Kraliçesi” lakabını ona kazandı. Türün ustası oldu ve “Kasap Gecesi”, “Korku Sisi” ve “Halloween II” gibi korku filmlerinde kendini kanıtladı.
Ancak Jamie Lee Curtis imajından uzaklaşmak istedi ve komediye yöneldi. 1983 yılında Dan Aykroyd ve Eddie Murphy ile birlikte “Şövalyeler Şövalyeleri”nde rol aldı. Fahişe Ophelia olarak, tepkilere neden olduğu bir sahneyi eskisinden tamamen farklı bir şekilde oynadı. Jamie Lee Curtis neredeyse tamamen çıplak görünüyordu, üzerinde sadece bir çift külot vardı.
Bugün oyuncu, kamera önünde soyunma kararına karışık duygularla bakıyor. Geçen yıl People dergisine şunları söyledi: “Yirmili yaşlarımın başındaydım ve rol bunu gerektiriyordu” ve şunları açıkladı: “Bunu benim işim olduğu için mi yaptım? Evet. Bunu yapmaktan keyif aldım mı? Hayır. Biliyordum “Ne yaptığımı” ? Evet. Beğendim mi? Hayır. Bunu yaptığım için utandım mı? Evet.”
Komedilerde en büyük başarılar
Her durumda, bu rol onun istenen imaj değişikliğini ve yeni bir takma adı elde etmesine yardımcı oldu: “Beden”. Jamie Lee Curtis daha sonra komedi yeteneğini kanıtlamaya devam etti. “Wanda Adında Bir Balık”ta kurnaz bir mücevher hırsızı olarak gösterdiği performans ikonik hale geldi. Ayrıca aksiyon gerilim filmi “True Lies”da Arnold Schwarzenegger’in görünüşte dürüst karısı rolündeki muhteşem performansıyla Altın Küre aldı.
Bunu daha birçok önemli rol ve ödül izledi. Henüz bu yıl, 64 yaşında olan oyuncu, “Her Şey Her Yerde Hepsi Aynı Anda” filmiyle “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu” dalında Oscar’a layık görüldü.
50. yaş gününden önce çıplak fotoğraf çektirdi
Jamie Lee Curtis, 50. yaş gününden kısa bir süre önce gönüllü olarak bir kez daha kıyafetlerini düşürdü ve bir yüzme havuzunda çıplak poz verdi; ancak parlak bir dergi için değil, yüksek tirajlı ABD üst düzey dergisi AARP’nin kapağında.
Aktris o dönemde makyajsız ve ağarmış saçlarıyla “Daha yaşlı olmak isterdim” demişti. “Bence yaşlandıkça daha fazla özgüven kazanıyorsun.” Jamie Lee Curtis zaten Hollywood’un gençlik çılgınlığına son vermişti. Bunu bir “özgürlük” olarak nitelendirdi ve o zamandan beri Botoks ve estetik ameliyatlardan kaçındı.
Neredeyse 50 yıldır kamera önünde başarılı bir şekilde çalışmasına rağmen Jamie Lee Curtis için kariyer artık bir öncelik değil. Önceliği ailesidir: evlat edindiği iki çocuğu Annie ve Ruby ile 1984’ten beri evli olduğu kocası Lord Christopher Guest.