Jobe Bellingham, Dortmund'a değişime karşı uzun süre saptı

Beykozlu

New member
Şaşırtıcı Bellingham ifadesi

“Uzun zamandır Dortmund'a karşı direndi”

21.06.2025 – 14:00Okuma Süresi: 2 dakika.

Image Images 1063090850

Resmi büyütmek

Jobe Bellingham: Fluminense'e karşı BVB ilk çıkışını verdi. (Kaynak: imago/imageo)

Borussia Dortmund, yeni gelen Jobe Bellingham'da büyük umutlar veriyor. İlk başta BVB'ye gitmek isteyip istemediğinden emin değildi.

Borussia Dortmund'a ilk çıkışından sonra Jobe Bellingham, Westphalia'ya taşınmadan önce duygusal dünyası hakkında bir fikir verdi. Club Dünya Kupası'nda (0-0) Fluminense'e karşı maçtan birkaç gün sonra, 19 yaşındaki kardeşi Jude Bellingham ile karşılaştırma hakkında yorum yaptı.

Gerçek yıldızın kendisi bir zamanlar BVB için oynamıştı. Jobe Bellingham ise her zaman kendi yoluna gitmek istediğini vurgulamıştı. Birkaç hafta önce, Dortmund'a giden adım gerçekleşti – ve onunla Yahudi Bellingham 2020'nin attığı adım.

“Elbette, bu çelişkili görünüyor,” dedi Jobe Bellingham ve sonra aydınlandı: “Uzun bir süre Dortmund'a karşı direndi – sadece kendi beyefendim olmamak korkusundan.”

Hans-joachim Watzke daha sonra ona çok önemli sözler verdi. BVB genel müdürü ona farklı olmakla ilgili değil, doğru olanı yapmakla ilgili olduğunu söyledi. Bellingham, “Ve tam olarak ikna ettiğim şey buydu. Kompulsif olarak başka bir şekilde değil, doğru şekilde gitmek istedim.” Dedi. “Ve eğer doğru yol Dortmund ise – birçok genç oyuncuda olduğu gibi – neden olmasın?”

Jobe Bellingham için, kardeşi zaten Dortmund'da oynadığı için başka bir kulübe geçmenin de yanlış olacağı açıktır. “Her iki yolun da riskleri var. Dortmund uzun süre savaştı – ve beni ikna etti. Ve ailemin her zaman söylediği gibi: Kalbini takip edin.”

Bu arada, Bellingham doğrudan ABD'nin Dünya Kupası'na gitmesine rağmen BVB'deki başlangıcından memnun. “Şimdi gerçekten takımda olduğumu hissediyorum. Elbette, yeni bir kulübe geçmek ve doğrudan uçmak kolay değil, ama buradaki birçok insan benim için mümkün olduğunca kolaylaştı.” Şimdiye kadar “gerçekten eğlenceli” oldu.

İlk çıkışını yine “bir şekilde gerçeküstü, biraz garip çünkü ABD'deydi – sadece çok farklı geliyor.” Yine de Bellingham da havalı bir duygudan bahsetti. MetLife sahnesini daha önce hiç orada bulunmadığı “benzersiz” olarak nitelendirdi. “Ve sahada rahat hissettim. Yani, bundan gerçekten memnunum.”

Bellingham AFC Sunderland'dan Dortmund'a taşınmıştı. İngiliz U21 uluslararası 2030'a kadar bir sözleşme imzaladı. Bundesliga kulübü 30 milyon avroya aktarmaya mal oldu.