Jogi Löw, Florian Wirtz'in kararından şaşırttı

Beykozlu

New member
“Gerçek için daha fazla karar verdiğini düşündüm”

Wirtz'den eski antrenör Löw Löw şaşırttı

04.06.2025 – 09:30Okuma Süresi: 2 dakika.

Florian Wirtz: Bayer Leverkusen için 197 oyun oynadı.

Resmi büyütmek

Florian Wirtz: Bayer Leverkusen için 197 oyun oynadı. (Kaynak: Image/Maximilian Koch/Ima-Images Resimleri)

Florian Wirtz'in transferi futbol dünyasını askıya alıyor. DFB yıldızı muhtemelen Liverpool'u seçti. Bu, ulusal antrenör Jogi Löw için şaşırtıcı.

Eski ulusal koç Joachim Löw, Florian Wirtz'den başka bir kariyer yolu beklerdi. 65 yaşındaki çocuk, uluslararası'nın Liverpool FC'ye geçmeden önce olması beklenmedik. Löw “Sport Bild” i açıkladı: “Wirtz'in bir sınırı yok, bir sonraki adım için kesinlikle olgunlaştı. Bu duygu uzun zamandır yaşandı. Sadece yurtdışına gittiğinde Real Madrid için daha fazla karar olduğunu düşündüm.”

Löw'in bakış açısından, “kraliyet” olarak yapılan bir değişikliğin olası bir nedeni koç Xabi Alonso olurdu. Onun altında Wirtz, Bayer Leverkusen'de büyük ölçüde gelişmişti. Löw, oyuncu ve koç arasındaki ilişkiyi çok güveniyor – genç oyuncular için özellikle önemli olan bir yön.

2014 Dünya Şampiyonası koçunun Wirtz'in becerileri hakkında hiçbir şüphesi yok. 22 yaşındaki kulübün Löw hangi kulübü olursa olsun, saldırgan adamın hüküm süreceğine ikna oldu. Löw, elbette “antrenman yapamayacağınız” bir konu ile Wirtz oyunları.

Transfer henüz resmi değil. Son zamanlarda, medya raporları Wirtz'in FC Bayern'e reddettiği bir heyecan yaratmıştı.

Löw Wirtz ayrıca milli takımın merkezi oyuncusunu görüyor. Jamal Musiala ile birlikte DFB ekibini yeni bir seviyeye çıkardı. Bir sonraki mihenk taşı zaten bekliyor: Çarşamba akşamı, ulusal koç Julian Nagelsmann'ın seçimi, Milletler Ligi'nin yarı finallerinde Portekizle buluşacak. Münih'teki itici güç saat 21: 00'dedir (T-online Live Ticker'da).