Jürgen Hingsen 2025 IBES adayı: ormanda altın mücadelesinde

semaver

New member
Orman kampı 2025

IBES'te dekatlon efsanesi: Bu Jürgen Hingsen

21 Ocak 2025 – 15:14'te güncellendiOkuma süresi: 2 dakika

Jürgen Hingsen: Eski atlet ormandaki boyuna saygı duyuyor.

Resmi büyüt

Jürgen Hingsen: Eski atlet ormandaki boyuna saygı duyuyor. (Kaynak: RTL / Boris Breuer)

Jürgen Hingsen sporda birçok rekora imza attı. 2025'te Avustralya ormanlarının ortasında yeni engellerle karşılaşacak.

Jürgen Hingsen bu yılın “Ben Bir Yıldızım – Çıkarın Beni Buradan!” yarışmasının en yaşlı adayı. mevsim. Yaşı, diğer adaylara göre çok daha genç olması onun için bir dezavantaj olabilir. Bu, 66 yaşındaki genç için bu türden ilk realite şovlarından biri. Peki Jürgen Hingsen gerçekte kimdir?

Jürgen Hingsen 1958 yılında Duisburg'da doğdu. Kariyerine 1976 yılında profesyonel sporcu olarak başladı. 1980'lerde dekatlonda özellikle başarılı oldu.

Hingsen, Olimpiyat Oyunlarında ve Dünya Şampiyonalarında birçok gümüş madalya kazandı, birçok dünya rekoru kırdı ve özellikle bireysel başarılarıyla hala dekatlonun en büyük rol modellerinden biri. 1989 yılında profesyonel kariyerine son verdi.

O zamandan beri spor elçisi olarak çalışıyor ve aynı zamanda çeşitli spor alanlarıyla da ilgileniyor. Geçmişte oyunculukta da şansını denedi ve 1990 yılında RTL dizisi “Ein Schloß am Wörthersee”de yardımcı bir rol oynadı. 2006 yılında “Let's Dance” gösterisi için dans pistine çıktı ve dansıyla beşinci sırada yer aldı. ortak. O zamandan beri onun ortaya çıktığı bu türden başka formatlar olmadı.

Jürgen Hingsen, özel hayatında Amerikalı Jeanne Purcell ile 21 yıl evli kaldı. Artık büyümüş iki kızları var. Boşanma 2006 yılında kamuoyuna duyuruldu. Decathlete şu anda Francesca Elstermeier ile yeni evli. Köln'de birlikte yaşıyorlar.

Jürgen Hingsen zaten orman kampındaki pozisyonunu aklında tutuyor: “Muhtemelen bugün de hayatta aktif olan deneyimli eski sporcunun rolü.” Bu yetenek hâlâ 66 yaşındaki futbolcunun kanında var. Ama en çok “ekibiyle mücadeleyi” sabırsızlıkla bekliyor. Yaklaşan engelleri analiz etti ve kendisi için en zorlu şeyin muhtemelen “uzanmak. 2,03 metre boyundayım” olacağından emin.

Jürgen Hingsen için de çok özel bir orman macerası olacak. Sezonun başlamasının ertesi günü, 25 Ocak'ta 67. yaş gününü ormanda geçirecek.

“Ben bir yıldızım, çıkarın beni buradan!” 24 Ocak – 10 Şubat tarihleri arasında geçerlidir. Büyük final 9 Şubat'ta gerçekleşecek ve adaylar bir gün sonra IBES toplantısı için tekrar bir araya gelecek. Orman kampının moderatörlüğünü Sonja Zietlow ve Jan Köppen üstleniyor.