Kadınbudu Köfte (Nefis Tat)

Leila

Global Mod
Global Mod
Kadınbudu Köfte (Nefis Tat) Tanımı İçin Gereçler

• 1 su bardağı pirinç
  • 350 gram kıyma
  • 1 adet orta uzunluk kuru soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Toz kırmızı biber
  • Yarım demet maydanoz
Kızartmak için:

• 1 adet yumurta
  • Un
  • Sıvıyağ
Kadınbudu Köfte (Nefis Tat) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. 1 su bardağı pirinci, 10 dakika suda bekletip yumuşayana kadar haşlıyoruz. Benim iki gün evvelinde pirinç pilavım vardı 1 su bardağı, ben onunla yaptım. Çok hoş oluyor, artarsa denemenizi tavsiye ederim.
  2. Haşladığımız pirinç soğurken, soğanımızı soyup yemeklik doğruyoruz ve kavuruyoruz. Kıymamızı ikiye bölüp yarısını çiğ olarak pirinCin içine koyuyoruz. Öbür kısmını da soğanın içine katıp kavuruyoruz. Fotoğraflarda nazaranbilirsiniz.
  3. kıymanın yarısı çiğ, yarısı da pişmiş olmalı zira köfteler epeyce çabuk pişiyor bundan dolayı az ölçüde çiğ kıyma hemencecik pişebiliyor.
  4. Pirinç, soğanlı pişmiş kıyma, çiğ kıyma ve baharatları katıp karıştırıyoruz. Yarım demet maydanozu da ekleyip 6-7 dakika yoğuruyoruz. Ne kadar fazlaca yoğurursak o kadar hoş karışıyor. Kalınca form verip 30-40 dakika kadar dinlendiriyoruz.
  5. Kızartırken köfteleri kızartmadan evvel 1 adet yumurtayı bir kaseye kırıp çırpıyoruz. 1 su bardağı kadar unu denetimli olarak bir tabağa koyuyoruz. Köfteleri evvel yumurtaya akabinde una batırıp kızartıyoruz.
  6. Pişince uygun bir tabağa köfteleri koyuyoruz ve dinlendirip servis yapıyoruz. Afiyet olsuuuuun ????.
  7. Yumurta kıymalı karışımın içine katılmıyor. Yalnızca kızartırken kullanılacak zira içine katarsak sertleştiriyor.
  8. !Köfteleri yağa atınca bir yüzünü kıpırdatmadan 3-4 dakika kadar kızartalım ki hem güzelce pişsin birebir vakitte dağılmasın.
  9. Kağıt havlu, çok yağı alıyor ve köfteler daha yavaşça oluyor.
Kadınbudu Köfte (Nefis Tat) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı