Kadınbudu Köfte (Nefis Tat) Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 su bardağı pirinç
- 350 gram kıyma
- 1 adet orta uzunluk kuru soğan
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Toz kırmızı biber
- Yarım demet maydanoz
- 1 adet yumurta
- Un
- Sıvıyağ
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 su bardağı pirinci, 10 dakika suda bekletip yumuşayana kadar haşlıyoruz. Benim iki gün evvelinde pirinç pilavım vardı 1 su bardağı, ben onunla yaptım. Çok hoş oluyor, artarsa denemenizi tavsiye ederim.
- Haşladığımız pirinç soğurken, soğanımızı soyup yemeklik doğruyoruz ve kavuruyoruz. Kıymamızı ikiye bölüp yarısını çiğ olarak pirinCin içine koyuyoruz. Öbür kısmını da soğanın içine katıp kavuruyoruz. Fotoğraflarda nazaranbilirsiniz.
- kıymanın yarısı çiğ, yarısı da pişmiş olmalı zira köfteler epeyce çabuk pişiyor bundan dolayı az ölçüde çiğ kıyma hemencecik pişebiliyor.
- Pirinç, soğanlı pişmiş kıyma, çiğ kıyma ve baharatları katıp karıştırıyoruz. Yarım demet maydanozu da ekleyip 6-7 dakika yoğuruyoruz. Ne kadar fazlaca yoğurursak o kadar hoş karışıyor. Kalınca form verip 30-40 dakika kadar dinlendiriyoruz.
- Kızartırken köfteleri kızartmadan evvel 1 adet yumurtayı bir kaseye kırıp çırpıyoruz. 1 su bardağı kadar unu denetimli olarak bir tabağa koyuyoruz. Köfteleri evvel yumurtaya akabinde una batırıp kızartıyoruz.
- Pişince uygun bir tabağa köfteleri koyuyoruz ve dinlendirip servis yapıyoruz. Afiyet olsuuuuun ????.
- Yumurta kıymalı karışımın içine katılmıyor. Yalnızca kızartırken kullanılacak zira içine katarsak sertleştiriyor.
- !Köfteleri yağa atınca bir yüzünü kıpırdatmadan 3-4 dakika kadar kızartalım ki hem güzelce pişsin birebir vakitte dağılmasın.
- Kağıt havlu, çok yağı alıyor ve köfteler daha yavaşça oluyor.