Beykozlu
New member
Eintracht Braunschweig'deki kaleci sorusu, en azından Pazar günü SC Paderborn'a karşı oynanacak deplasman maçı için açıklığa kavuşturuldu. Koç Daniel Scherning kararını böyle açıklıyor.
Lennart Grill'in Eintracht Braunschweig'deki bir numaralı durumu sallantılı. İki hafta önce Hertha BSC'ye karşı yaptığı önemli hatanın ardından, kalecinin giderek güvensizleşen performansı taraftarların hayal kırıklığını giderdi. Kalecinin pozisyonu da içeride de tartışılıyor, özellikle de Berlin'deki kırmızı karttan sonra.
Preußen Münster'e karşı oynanan sonraki maçta (1:1), Grill cezalı olarak oyundan çıkmak zorunda kaldı; Yedek Marko Johansson, BTSV kalesinin direkleri arasında onun yerine geçti. Grill'in kadroya dönmesine rağmen, teknik direktör Daniel Scherning'in de onayladığı gibi, Pazar günü SC Paderborn'a karşı deplasman maçına yeniden başlayacak (başlama vuruşu 13.30'da). Koç, Cuma günkü maçtan önce düzenlediği basın toplantısında “Marko oynayacak” dedi.
Kararının nedeni: “Son maçta bir şanstan bahsetmiştim. Değerlendirme için tek bir maçın baz alınmasını istemiyorum” dedi Scherning. “Ona ek bir şans vermek ve onun hakkında ek bir izlenim edinmek için Paderborn'daki oyunu tekrar kullanmak isterim.”
Johansson, Eintracht formasıyla ilk maçında Münster karşısında tek golü yediğinde pek de mutlu görünmüyordu ama bunun dışında yanlış bir şey yapmamıştı. Paderborn'da 26 yaşındaki oyuncu artık daha ileri görevler için kendisini önerebilecek.
Ancak teknik direktör Scherning sezonun geri kalanına ilişkin nihai bir karar vermek istemedi. Koç, “Şu anda bu sadece bir maç günü kararı” dedi. “Artık şansı var. Her iki kaleci de bunu biliyor.”
Scherning, kırmızı kart cezası dışında sezonun tüm rekabetçi maçlarında forma giyen Grill için kararın “o kadar da iyi olmadığını” açıkladı. “Ama sonra bunu açıkladım ve onlara nedenlerimi anlattım. Ama onlar konuştuğumuz ofiste kaldılar.” “Gelecek diğer her şeyi gösterecek.”