Kaptan Alexandra Popp yorumları

Beykozlu

New member

DFB, Kadınlar Dünya Kupası’ndaki oyunculara herhangi bir ek ikramiye ödemez. Alman Alexandra Popp hala memnun.

Kaptan Alexandra Popp şu anda DFB tarafından Alman futbolcular için Dünya Kupası ikramiyelerinde eşit ücret artışına ilişkin tartışmaları uygunsuz buluyor. Herzogenaurach’taki eğitim kampındaki 32 yaşındaki oyuncu, “Şu anda bu rakamlardan şikayet edemeyiz. Ayağa kalkıp daha fazlasını istiyoruz demek yanlış olur” dedi.

Milli takım, dünya derneği Fifa tarafından belirlenen meblağlardan “fazlasıyla memnun”. Biri hala DFB ile “geliştirme süreçleri, finansman, bunlar her zaman masada olması gereken rakamlar değil” gibi konularda görüşmeler yapıyor.

FIFA toplam 103 milyon euro dağıttı

Fifa spesifikasyonlarına göre Avustralya ve Yeni Zelanda’da (20 Temmuz – 20 Ağustos) yapılacak finallerde Dünya Kupası şampiyonluğu için kişi başına 252.000 avro var. Erkekler seçkisindeki oyuncular, geçen yıl Katar’da bir Dünya Kupası zaferi için Alman Futbol Federasyonu (DFB) ile 400.000 avroluk bir ikramiye için pazarlık yapmıştı.

FIFA, Kadınlar Dünya Kupası’nda yarısından fazlası oyunculara giden toplamda 103 milyon euro ödüyor. Her Dünya Kupası katılımcısı en az 28.000 Euro alır, turnuva ilerledikçe bonuslar artar.

“Oyuncuların bundan faydalanmasına sevindim”

Popp’a göre, böyle bir düzenlemeye ulaşmak “o kadar kolay değildi”: “FIFPRO (oyuncular birliği, editörün notu) ile herkesin yapabilmesi için böyle bir şey üretmemizde bizi destekleyen birine sahip olduğumuz için mutluyuz.”

Bu, para ödülünün gerçekten futbolculara gitmesini sağlıyor: “Bu güzel bir şey. Ayrıca, özellikle küçük dernekler için, oyuncuların bundan bir şeyler çıkarması beni çok mutlu ediyor.”