Kapya Biberli Domates Sosu (Videolu) Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Deneyeceklerden yorum ve fotoğraf bekliyorum.
Afiyet olsun ????.
- 2 kg armut domates
- 2 kg yuvarlak sulu domates
- 1 kg kapya biber
- 10 diş sarımsak
- 1 su bardağı zeytinyağ
- 1 su bardağı sirke
- 3 yemek kaşığı kaya tuzu
- 2 yemek kaşığı şeker
- 100 gram saksı biberi
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle domates ve biberleri yıkayalım.
- Fırınımızı 200° sıcaklığa ayarlayalım fırın tepsisine pişirme kağıdı serelim, kapya biberlerin tohumlarını temizleyelim ve tepsiye koyup fırına sürelim.
- 20 dakika fırında tutalım müddet sonunda çıkarıp kolay soyunması için poşetleyelim.
- Domatesleri de kolay soyabilmek için geniş bir tencereye su koyalım kaynatalım, kaynar suyun içerisinde bir 10 dakika domatesleri kaynatalım.
- daha sonrasında sudan çıkartıp soğuduğunda soyalım birebir biçimde kapya biberleride bu türlü epeyce çarçabuk soyabiliriz.
- Kabuklarını soyarak hazırladığımız domates ve biberi bilendırdan geçirerek genişçe bir tencerenin içerisine alalım.
- Kaynayıncaya kadar süratli ateşte akabinde kısık ateşe alalım.
- Yıkayarak saplarını kesip ve birer santim genişliğinde kesimlere böldüğümüz saksı biberlerini de sosumuzun içerisine ek edelim.
- Zeytinyağ sirke tuz şeker ve ince kıyım kestiğimiz sarımsakları da içerisine ek ederek bir saat kısık ateşte kaynatalım.
- Her yıl kavanoz kapaklarını değiştirelim. Kavanoz kapaklarımızı 10 dakika kaynatalım.
- Sıra geldi sosumuzu kavanozlara doldurmaya fazlaca sıcak olduğu için elimizi yakmamaya dikkat edelim.
- Yavaş yapalım yanmayalım.
- Yemek kaşığıyla kavanozlara dolduralım ve kaynattığımız kapak ile sıkıca kapatıp zıt çevirelim. Bir gece bu türlü bekletelim sabahına kavanozları düzeltip serin ve karanlıkta koruma edelim.
Deneyeceklerden yorum ve fotoğraf bekliyorum.
Afiyet olsun ????.