Kara Dut Marmelatı Tanımı İçin Gereçler
Merhabalar bugün sizlere kusursuz bir marmelat tanımım var. Aslında her sene reçelini yapıyordum bu sefer marmelatını denemek istedim inanın fazlaca daha lezzetli oldu katiyen tavsiye ediyorum. Evet imal basamağına gelelim .
Not: dutları rondodan hayli sulanacak biçimde geçirmeyin. Marmelatın kaynamaya başlıyacağı sıra da üzerin de oluşan köpükleri almanızı tavsiye ederim. Marmelatınızı serin bir yerde koruma ediniz????.
- 2 kg kara dut
- 1 kg toz şeker
- Yarım limon yahut 1 çay kaşığı limon tuzu
Merhabalar bugün sizlere kusursuz bir marmelat tanımım var. Aslında her sene reçelini yapıyordum bu sefer marmelatını denemek istedim inanın fazlaca daha lezzetli oldu katiyen tavsiye ediyorum. Evet imal basamağına gelelim .
- birinci vakit içinderda dutlarımızı yıkayıp suyunu süzdürelim ve saplarını koparalım ben mutfak makası kıllandım hayli kolay oldu.
- Dutlarımızı rondodan geçirip uygun bir tencereye alalım.
- Benim dutlarım rondodan geçirdikten daha sonra 2 kg geldi üzerine 1 kg toz şeker ilave edip karıştıralım ve ocağa alalım .
- Altını hayli kısmadan kaynamaya bırakalım, kaynadıktan daha sonra altını biraz kısıp bu türlü 30 dk daha kaynatıp yarım limon suyunu yahut limon tuzunu içine ekleyip bi beş dakika daha kaynatın.
- Ocaktan alalım soğuyunca kavanozumuza boşaltalım.
Not: dutları rondodan hayli sulanacak biçimde geçirmeyin. Marmelatın kaynamaya başlıyacağı sıra da üzerin de oluşan köpükleri almanızı tavsiye ederim. Marmelatınızı serin bir yerde koruma ediniz????.