Karamelize Şerbetli Etimek Tatlısı

Leila

Global Mod
Global Mod
Karamelize Şerbetli Etimek Tatlısı Tanımı İçin Gereçler

• 2 paket etimek (30 adet kullandım )
Kreması İçin

• 1 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 50 gram margarin yahut tereyağı
  • 5 yemek kaşığı şeker
Şerbeti İçin

• 2.5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı sıcak su
Üzeri İçin

• 1 paket kremşanti (İkili olanlardan )
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik süt
  • Yeteri kadar hindistan cevizi
Karamelize Şerbetli Etimek Tatlısı Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

1. birinci vakit içinderda şekerimizi bir tencereye alıp içine hiç kaşık değdirmeden ortada sallayarak yakmadan erimesini sağlayalım şeker büsbütün eridikten daha sonra karamelize olduktan daha sonra sıcak suyu ek edelim.
  2. Katılaşan şekerin erimesini sağlayalım şeker eridikten daha sonra ocağın altını kapatalım etimeklerimizi tepsilere alıp bir 2 dakika daha sonra etimekleri şerbetle ıslayalım.
  3. Kreması için bütün materyalleri tencereye alıp el çekmeden karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirelim kaynadıktan daha sonra içine yağını ve vanilyasını ek edip eridikten daha sonra ocağın altını kapatalım.
  4. kimi birtakım karıştırarak soğumasını sağlayalım soğuduktan daha sonra 4-5 dakika mikserden geçirelim pürüzsüz olması için bu kıymetli çabucak sonrasında yumuşayan etimekleri yapacağımız tepsiye sıralayalım.
  5. Ben kelepçeli kalıp kullandım 1 katı sıraladıktan daha sonra ikiye böldüğünüz kremanın yarısını etimeklerin üzerine dökelim yayalım sonrasındasında ikinci kat için etimekleri üzerine dizelim.
  6. Dizdikten daha sonra kalan kremayı üzerine dökelim güzelce yayalım üzerine poşetle kapatıp buzdolabında dinlenmeye alabiliriz bir gece dinlenirse daha hoş oluyor.
  7. Bir gece dolapta dinlenen tatlımızın üzerine çırptığımız kremşantiyi yayıp hindistan cevizi ile süsleyelim şimdiden deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.
Not; Tatlıyı birebir biçimde borcamda da yapabilirsiniz.