Karnıyarık

Leila

Global Mod
Global Mod
Karnıyarık Tanımı İçin Materyaller

• 6 adet patlıcan
  • 6 adet dolmalık biber
İç harcı;

• 400 gram kıyma
  • 1 büyük soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet domates
  • 1 adet kırmızı biber
  • Yarım demet maydanoz
  • Yeteri kadar tuz
  • Ve istediğiniz baharatlar
  • (ben karabiber, toz biber, pulbiber kullandım)
Tepsiye dizilmek üzere;

• 4-5 adet soyulmuş domates
Üzerine;

• 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Tuz, pulbiber, isot
Karnıyarık Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

1. Öncelikle patlıcanlarımızı bi hoş yıkayıp alacalı soyalım ,ortasından kesik atıp kızgın yağda kızartalım .
  2. Biberleri de ağızlarını açıp patlıcanlarla birlikte kızartalım.
  3. Öbür bir tencerede kıymaya az ölçüde su ve tuz verip suyunu çekene kadar kavuralım.
  4. Soğanı yemeklik doğrayıp kıyma suyunu çekince yağının ekleyip soğanla birlikte kavuralım.
  5. Sivri biber ve kırmızı biberi yemeklik doğrayıp kavrulan soğanlı karışıma katalım.
  6. Bi hoş kavrulan iç harcımıza soyulmuş ve ufak doğranmış bir adet domatesi ekleyip baharatları katıp ağzını kapatalım.
  7. 3-4 dk özdeşleşene kadar bekleyelim.
  8. O sırada kızarttınız patlıcanları kağıt peçete serili tabağa alıp ortalarını açalım az ölçüde tuzlayalım.
  9. İç harcımızın altını kapatıp geriye kalan domatesleri soyup ufak biçimde doğrayalım.
  10. Kullanacağımız fırın tepsisinin altına domatesleri bırakalım, patlıcan ve biberleri doldurup tepsiye dizelim.
  11. İç harcı paylaşımı bitince.
  12. Bir kenarda hazırladığımız sulandırılmış salça ,tuz ,pulbiber ve isotu tüm patlıcan ve biberlerin üzerine dökelim.
  13. Karnıyarıklarımız hazır olduğuna göre evvelinde ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Yanına mis üzere tane tane olmuş beyaz pilavla servis edebilirsiniz. .
Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun. .
Foto ve yorumlarınızı bekliyorum.