Karnıyarık Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun. .
Foto ve yorumlarınızı bekliyorum.
- 6 adet patlıcan
- 6 adet dolmalık biber
- 400 gram kıyma
- 1 büyük soğan
- 2 adet sivri biber
- 1 adet domates
- 1 adet kırmızı biber
- Yarım demet maydanoz
- Yeteri kadar tuz
- Ve istediğiniz baharatlar
- (ben karabiber, toz biber, pulbiber kullandım)
- 4-5 adet soyulmuş domates
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz, pulbiber, isot
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle patlıcanlarımızı bi hoş yıkayıp alacalı soyalım ,ortasından kesik atıp kızgın yağda kızartalım .
- Biberleri de ağızlarını açıp patlıcanlarla birlikte kızartalım.
- Öbür bir tencerede kıymaya az ölçüde su ve tuz verip suyunu çekene kadar kavuralım.
- Soğanı yemeklik doğrayıp kıyma suyunu çekince yağının ekleyip soğanla birlikte kavuralım.
- Sivri biber ve kırmızı biberi yemeklik doğrayıp kavrulan soğanlı karışıma katalım.
- Bi hoş kavrulan iç harcımıza soyulmuş ve ufak doğranmış bir adet domatesi ekleyip baharatları katıp ağzını kapatalım.
- 3-4 dk özdeşleşene kadar bekleyelim.
- O sırada kızarttınız patlıcanları kağıt peçete serili tabağa alıp ortalarını açalım az ölçüde tuzlayalım.
- İç harcımızın altını kapatıp geriye kalan domatesleri soyup ufak biçimde doğrayalım.
- Kullanacağımız fırın tepsisinin altına domatesleri bırakalım, patlıcan ve biberleri doldurup tepsiye dizelim.
- İç harcı paylaşımı bitince.
- Bir kenarda hazırladığımız sulandırılmış salça ,tuz ,pulbiber ve isotu tüm patlıcan ve biberlerin üzerine dökelim.
- Karnıyarıklarımız hazır olduğuna göre evvelinde ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun. .
Foto ve yorumlarınızı bekliyorum.