Keller geçici bir sonuca varıyor ve söylentileri netleştiriyor

Beykozlu

New member

Spor direktörü Christian Keller, 1. FC Köln'ün şu ana kadarki sezonuyla ilgili geçici değerlendirmesini yapıyor ve teknik direktör Gerhard Struber hakkındaki spekülasyonları açıklığa kavuşturuyor.

1. FC Köln, Hertha BSC ve Greuther Fürth'e karşı aldığı 1-0'lık galibiyetle yılın son milli tatili öncesinde birkaç hafta öncesine kadar korkulandan çok daha uzlaştırıcı bir ara denge sağladı. 2. Bundesliga'da yedinci sırada yer alan “Billy Billy Goats”, yükselme hedefinin yalnızca üç puan gerisinde bulunuyor.

Sportif direktör Christian Keller, Geissblog'a verdiği röportajda sezonun ilk üçte biri hakkındaki sonucunu şu şekilde açıklıyor: “On iki maçtan aldığımız 18 puanla, mümkün olan puanların yarısını aldık. Ligdeki rekabet sorun değil.”

Ona göre FC “bir veya iki puanı daha hak ederdi”. Keller, “Eğer mecbur olmasaydık Magdeburg, Düsseldorf ve Karlsruhe'ye karşı kazanabilirdik. O zaman yedi puan daha alabilirdik, bu da performans seviyemizle daha uyumlu olurdu” diye hesaplıyor. Ancak spor direktörü “Performans açısından Darmstadt dışında hiçbir zaman tamamen tatminsiz olmadı.”

Lilien'deki 1:5 ve ardından SC Paderborn'a karşı oynanan 1:2, Ekim ayının sonunda Köln'ü derin bir krize sürükledi. Antrenör Gerhard Struber ve Keller'in kendisi de ağır eleştirilere maruz kaldı. Röportajda Keller, mevcut uluslararası ara sırasında hâlâ görevde olacağını varsayıp varsaymadığı sorusuna net bir “evet” ile yanıt verdi. Daha sonra şunları ekliyor: “Bir spor direktörü için bir değerlendirme standardımız var. Görünen o ki hâlâ olumlu olan birkaç şey var.”

Köln krizi sırasındaki tartışmaları “düzenli, objektif, ileriye dönük” olarak değerlendirdi. Personelin sonuçları kamuya açık bir şekilde tartışılırken, görünüşe göre bunlar şirket içinde hiç tartışılmadı. Keller'in şimdi açıkladığı gibi koç Gerhard Struber hiçbir zaman işi hakkında endişelenmek zorunda kalmadı.

45 yaşındaki oyuncu, “Personelin sonuçları kilometrelerce ötedeydi, bunu düşünmeye bile başlamadım” diyor ve şunu açıklığa kavuşturmak istiyor: “Medyada benim suçlanacağım söylendiği için değil. kendi sandalyemi kesiyorum. “

Struber, Keller'in Köln genel müdürü olarak işe aldığı ikinci koç. İlki Timo Schultz ile FC, Mayıs ayında Bundesliga'dan küme düştü. Sonuç olarak Keller ve Struber yanılmamalı. Ancak yönetici şöyle açıklıyor: “Ben öyle düşünmüyorum. Eğer bir hata yaptığımı düşünseydim, o zaman kendimden bağımsız olarak hatayı düzeltirdim. Farklı sonuçları olsa bile.”

Ancak bu aradaki başarısızlığına rağmen Keller'ın bu görüşü hiç yoktu. “İçerik ve kişilik açısından Gerhard Struber'e güveniyorum. Takımla çalışma şekli iyi” diye temin ediyor.

Eski Regensburg oyuncusu, kendisi ile Struber arasında üç kişilik takıma geçiş nedeniyle anlaşmazlıklar olduğu yönünde bir söylentinin ortaya çıkmasıyla şaşırmıştı. Keller, anlamadığını dile getirerek, “Birinin nasıl böyle bir fikir ortaya attığını gerçekten merak ediyorum” diyor ve şunu vurguluyor: “Üç kişilik zincir, oyun anlayışımıza aykırı değil. Oyun kazanmayı seviyorum ve eğer üç kişilik zincirle oyun kazanırsak, o zaman Üç kişilik zincir oynuyoruz.”

Keller, FC'nin şu ana kadarki “iç uyumunu” özellikle beğeniyor ve şöyle açıklıyor: “Bu sadece şimdi ortaya çıkmıyor, zaten yaz boyunca da ortaya çıkıyor. Kadronun aşağı yukarı aynı olmasının nedenleri var.” Birçok potansiyel üst düzey oyuncu küme düşmeye rağmen takımda kaldı ve şimdi bu durumu yeniden düzeltmek istiyor.