Kemal Kılıçdaroğlu’ndan itiraf: Bizim de kusurlarımız oldu

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Kemal Kılıçdaroğlu’ndan itiraf: Bizim de kusurlarımız oldu
CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Sultanbeyli’deki Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi’nde düzenlenen üye iştirak törenindeydi.

Kılıçdaroğlu’na CHP Küme Başkanvekili Engin Altay, İstanbul Büyükşehir Belediye Lideri Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul Vilayet Lideri Canan Kaftancıoğlu da eşlik etti.

Kılıçdaroğlu merasimde yaptığı konuşmada birlik ve birliktelik bildirisi verdi.

“CHP için güç bir ilçe olduğunun da farkındayım”

Yeni bir müddetcin başladığını vurgulayan CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Sultanbeyli’yi biliyorum, 12 yılım İstanbul’da geçti. 3 evladımın hepsi İstanbul doğumlu. Yabancısı değilim. Sultanbeyli’nin CHP için güç bir ilçe olduğunun da farkındayım. Buraya hayli geldim, vatandaşlarla konuştum. Ortamızda bir duvar vardı. O duvarın yıkılması lazımdı.

“Bizim de kusurumuz var, yeteri kadar çalışmadık”

Bizim de kusurumuz var. Yeteri kadar çalışmadık, onların kaygılarıyla yeteri kadar dertlenmedik, onların çayını, kahvesini içmedik. Ankara’dan bize oy verin dedik. Şundan emin olunmasını isterim, yeni bir müddetcin başladığını hepiniz bilin lütfen. Bizim hengameye gereksinimimiz yok. Birbirimize bağırmaya muhtaçlığımız yok. Helalleşmeye ve kucaklaşmaya gereksinimimiz var. Bir ortada olmaya gereksinimimiz var.”
dedi.

“her insanın inancına hürmet gösteririm”

“Çok ayrıştığımızı biliyorum. Etnik kimlik, inançlar, hayat üslubu üzerinden siyaset yapıldı. Bunlar milleti ayrıştırdı” diyen Kılıçdaroğlu, şu biçimde devam etti:

“her insanın kimliği benim başımın üstüne. Birebir havayı mı teneffüs ediyoruz, birebir bayrağın altında mıyız hiç bir sıkıntı yok. Hiç kimse anne babasını seçme özgürlüğüne sahip değil ancak hepimiz ecdadımızla gurur duyarız. her insanın inancı başımın üstüne, her insanın inancına hürmet gösteririm. Allah ile kul ortasına girme hakkımız yok. Benim onun inancını sorgulama hakkım da yok, hürmet duymam gerekir ve hürmet duyacağım. Başörtüsü bir periyot en büyük problemdi. Sana ne kardeşim. O meskende ekmek var mı? evvel onu çözeceksin.”

“Sağ elin verdiğini sol el görmeyecek”

Aile dayanakları sigortasını hatırlatan Kılıçdaroğlu, “İktidar olduğumuzda aile takviyeleri sigortasını getireceğiz. hiç bir ailenin geliri minimum fiyatın altında olmayacak. Bunun kanunu çıkacak. Türkiye 1971 yılında bunu çıkarmayı taahhüt etmiş fakat bugüne kadar çıkmamış, çıkarmıyorlar. Sen bana oy vereceksin demişler. Biz yardımı bu biçimde yapmıyoruz. Sağ elin verdiğini, sol el görmeyecek.

Beyefendiler yardım yapıyorlar televizyon kanallarını çağırıyorlar yardım ettiklerini söylüyorlar. Ekrem lider kelam vermişti, süt vereceğiz diye. Geldi belediye lideri oldu ve bunu dağıtmaya başladı. bir süre daha sonra tenkit geldi, hani sen süt dağıtacaksın diye. halbuki aylardır dağıtıyordu ancak onlarınki üzere değil. İdeolojimiz bu. Bu inanca kültüre, ideolojiye inandıktan daha sonra yolumuza devam edeceğiz.”
halinde konuştu.

“Özgürce eleştirmek için CHP’ye oy vereceksiniz”

Kılıçdaroğlu, “Sevgili gençler, önümüzdeki seçimin bahtını sizler belirleyeceksiniz. 6 milyon 300 bin genç birinci sefer oy kullanacak, siz adalet mi, demokrasi mi istiyorsunuz bu biçimde oyunuzu CHP’ye vereceksiniz. Her gencimizin bu ülkenin büyümesinde katkısı vardır.

diye konuştu.

AK Parti’den CHP’ye geçti

DHA’da yer alan habere bakılırsa merasimde CHP’ye yeni üye olanlar da konuşma yaptı.

AK Parti’den CHP’ye geçtiğini belirten Ayşe Arayan, kürsüde kısa bir konuşma yaptı.

AK Parti üye kartını da kürsüye bıraktı.