Kemal Kuruçay’ın ani vefatı sanat dünyasını yasa boğdu: 59 yaşında ne vedası bu!

Beykozlu

New member
“Seksenler” dizisi çekimlerinde kalp krizi geçiren usta oyuncuya birinci müdahaleyi set grubu yaptı. Kuruçay, Darıca’daki özel bir hastaneye gdolayılürken yolda hayatını kaybetti.

Rol arkadaşı Ayşe Tolga şunları söylemiş oldu: “Sette bir saat evvel kalp krizi geçirmiş. Kendi sahnesi çekilirken birinci müdahaleyi setteki sıhhat grubu yapmış fakat kurtaramamışlar.”

Kemal Kuruçay, 1962’de Ankara’da doğdu. Ankara Müjdat Gezen Sanat Merkezi hocalarından olan Kuruçay, 1996 yılında ATV’de yayınlanan “Gurbetçiler” isimli dizideki Cemil rolü ile sevildi. ondan sonrasındaki senelerda “İnce İnce Yasemince” ve “Reyting Hamdi” isimli güldürü dizilerinde oynayan usta oyuncu, TRT’de yayınlanan “Zengin Kız Yoksul Oğlan” dizisindeki Şükrü karakteriyle büyük beğeni toplamıştı. Kemal Kuruçay uzun müddettir “Seksenler” dizisindeydi.

BAKANLIKTAN BAŞSAĞLIĞI İLETİSİ

Kültür ve Turizm Bakanlığının toplumsal medya hesabında Kuruçay’ın Vefat haberi, “Tiyatro ve sinemamızın sevilen ismi Kemal Kuruçay’ın vefatını derin bir hüzünle öğrendik. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz” sözüyle duyuruldu.

Kemal Kuruçay’ın ani vefatı sanat dünyasını yasa boğdu… İşte usta oyuncunun akabinde dostlarının bildirileri:

Çiçel Dilligil:
O kadar şaşırdım, o kadar üzüldüm ki.. Bir periyot bir arada çalışmıştık, sahne paylaşmayı epeyce istiyorduk; bir türlü kısmet olmamıştı. Son derece yetenekli, meslek sevdalısı bir arkadaşımız idi. Her mevt erken fakat Kemal 59 yaşında ne vedası bu… Tüm sevenlerinin başı sağolsun

Canan Hoşgör: Canım Kemal, sakin,huzur veren, dev oyuncu partnerim…Hem sahnede hem ekranda birlikte oynama gururuna eriştiğim dostum… Çok üzgünüm, parıltılarda uyu…

Müfit Can Saçıntı: İnanamıyorum.
Hakikaten inanamıyorum. Daha 59 yaşında…
Yalnız âlâ bir oyuncuyu değil düzgün bir insanı kaybetmişiz

Gamze Gözalan: Ah Kemalcim nasıl üzgün ve şaşkınım anlatamam..Seninle oynamak hayli hoştu..Seninle arkadaş olmak epey hoştu..Ne gülerdik hepimiz biraraya gelince..Gülüşler daima yarım kaldı..Sevgili eşin Yasemine sabır dilerim

Hakan Akbulut: Anlatacağım o kadar fazlaca şey var ki… Buraya sığmaz be abi… Set yollarında yol arkadaşım, sette rol arkadaşım, kaygımı anlattığım sevincimi paylaştığım can abim…
Nasıl olacak Butik Seyfi’siz.! Nasıl olacağım ben senin muhabbetinden uzak..!
Abimm.. Kemal abimm… Güle güle…

Hamdi Alkan: senelerca birlikte çalıştığım, Kemal Kuruçay dostumu kaybettik.Çok üzgünüm.Işıklar ortasında uyu kardeşim…

Tuna Arman: Ah Kemal ahh senin kadar düzgün insan gelmez bu dünyaya… Niçin gittin niye!

Reha Özcan: Sevgili Kemal Kuruçay abi ile bu yaz Seksenler setinde epey hoş sohbetler etmiştik. Aydınlık yüzlü, uygun bir insanı kaybettik. Allah rahmet eylesin, sabırlar dilerim herkese…