Kiraz Reçeli Denemeyenler Pişman Olacak Tanımı İçin Gereçler
Öncelikle herkese selamlar daha evvel hiç denememiştim aman kiraz dan reçel olmaz derdim lakin birinci sefer denedim ve bundan daha sonra kışa hazırlık olarak kesinlikle yapacağım kiraz reçeli. Malum kirazın tam vakti ozamn. Evinmizmiss üzere reçel kokusu sarmalı hazırmısınız.
- 2 kilo kiraz
- 4 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı limon suyu yahut ince bir dilim limon
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Öncelikle herkese selamlar daha evvel hiç denememiştim aman kiraz dan reçel olmaz derdim lakin birinci sefer denedim ve bundan daha sonra kışa hazırlık olarak kesinlikle yapacağım kiraz reçeli. Malum kirazın tam vakti ozamn. Evinmizmiss üzere reçel kokusu sarmalı hazırmısınız.
- Evvel kirazlarımızı yıkayıp saplarını temizleyip çekirdeklerini çıkaralım zeytin çıkarma aparatı var ise onunla daha kolay yoksaa elimizle çıkaralım süzgece alalım, bütün olarak kullanalım tencereye alalım.
- Üzerine şekeri gezdirip vaktiniz var ise 3 yahut 4 saat kadar bekletelim. Yada bir gece.
- Sulanan kirazlarımızı tencereyle ocağa alalım asla su koymayın kaynamaya başlayınca oluşan köpükleri üzerinden kesinlikle alalım limon suyunu ve ya ince bir dilim limon ekleyip, reçeli kısık ateşte 20 dk kaynatalım, ocaktan almaya 2. 3 dk kala tereyağını ekleyelim.
- Ocaktan alınca pak kuru kavanozlara sıcakken koyup ağzını sıkıca kapatalım aykırı çevirin, bir gece bekletin. Kahvaltılarınızda kurabeyelerinizde severek tüketeceğiniz reçelimiz hazır. Afiyet olsun.Çok şekerli istemeyenler şeker oranını bir bardak eksiltebilir ????????????.