Kırmızı Biberli Domates Sosu

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Kırmızı Biberli Domates Sosu Tanımı İçin Materyaller

• 3 kg domates
  • 2 kg kırmızı biber
  • 1 baş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • Yarım çay bardağı sirke
  • 2 yemek kaşığı tuz
Kırmızı Biberli Domates Sosu Tanımı Yapılışı

Merhaba arkadaşlar, hoş bir gün geçirmenizi diliyorum
☺
. Öncelikle bilmenizi isterim ki bu tanım için bir sene evvel yapmış olduğum sosun fotoğraflarını paylaştım. Hani kalmış olan konservelerimden birini açayımda yapıldığında ne kadar müddette kullanmam gerekir diye düşünen arkadaşlara yardımcı olsun diye düşündüm. Rastgele bir küflenme ve bozulma olmuyor arkadaşlar ben her sene bu türlü yapıyorum konservelerimi. O yüzden içiniz rahat bir biçimde yapabilirsiniz. Güneş almayan bir odada da koruma ederseniz uzun bir süre kullanabilirsiniz.

1. Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp közleyelim ve kabuklarını soyalım.
  2. Domateslerin yeşil kısımlarını kesip çıkaralım ve dörde bölelim.
  3. Sarımsakları soyalım.
  4. Tencereye domates, biber ve tuzu alalım.
  5. Sulandığında öteki gereçleri ek edip 1-1, 5 saat pişirelim.
  6. çabucak sonrasında blender ile püre haline getirelim.
  7. Kavanozlarınız pak olmalı hatta kaynatarak steril edebilirsiniz.
  8. Sosu sıcağıyla kavanoza dolduralım. 15 dk suda kaynattığımız kapağıyla sıkıca kapatalım ve aksi çevirelim.
  9. Kapaklar yeni olmalı, bir defa kullandığınız kapağı kullanmayınız. Ben kapak suda kaynarken alıp bez sayesinde kapatıyorum, bekletmiyorum.
  10. Bir gece zıt biçimde bekletin ondan sonrasında, güneş almayan serin bi odanızda koruma edin.
    ????????domateslerin kabuklarını bence soymayın, hem daha pratik hem daha sağlıklı oluyor. esasen güzel piştiği için püre halinde sosun ortasında kaybolup gidiyor.
    ????????kırmızı biberleri doğramanız mi gerekiyor? bence hiç gerek yok ergonomik olmak lazım ????.
    Afiyet, şifa olsun ????.
    .