Kışa Kalmayan Harika Lezzetli Acı Sos

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Kışa Kalmayan Harika Lezzetli Acı Sos Tanımı İçin Materyaller

• 5 kilo domates
  • 1 kilo acı kıl biber (Ben ağır biberli seviyorum, isterseniz acı tatlı karışık yapıp acısını dengeleyebilirsiniz)
  • 2 büyük kapya biberi
  • ortalama 30 iri diş sarımsak
  • 1 çay bardağı üzüm sirkesi (Elma da olur)
  • 2 çay bardağı zeytinyağı (Sıvı yağ da olur)
  • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 1 tutam maydanoz
Kışa Kalmayan Harika Lezzetli Acı Sos Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Kavanozları ve kapakları yıkayalım, ben bulaşık makinesine atıyorum yapmaya başlarken, hazır olduğunda sıcak oluyorlar makinede, direkt dolduruyorum.
  2. Domatesleri soyacakla soyalım ve rondodan geçirelim (Benim rondom elektriksiz iple çalışanlardan, o yüzden su üzere yapmıyor, ben biraz kesimli bırakmayı seviyorum, şayet sizinki su üzere yapıyorsa bıçakla küçük küçük kesebilirsiniz).
  3. Domatesleri tencereye alıp altını açalım kaynamaya bırakalım, o sırada biberleri doğrayalım, kenara alalım.
  4. Sarımsakları soyalım, kapya biberlerinin çekirdeğini alalım, ikisini birlikte rondodan geçirelim.
  5. Domates 40 dk kaynadıktan daha sonra sarımsak-kapya karışımını domatese ek edelim. Akabinde yağ, sirke, tuz, şeker, limon tuzunu ekleyip karıştıralım. O sırada lütfen tadına, tuzuna, ekşisine bakın. Damak zevkinize göre ayarlayın.
  6. daha sonra biberleri ekleyelim 7-8 dk kaynasın. Ocaktan almaya yakın bir tutam kıyılmış maydanozu katalım, kavanoz kapaklarını sıcak su dolu kaseye koyalım.
  7. Tencerenin altı açıkken kavanozlara dolduralım, kapağı sıcak sıcak yeterlice kapatıp kavanozu çabucak aykırı çevirelim. 5 kilo domatesten bu kadar acı sos çıktı. Afiyet olsun.
Kışa Kalmayan Mükemmel Lezzetli Acı Sos Tanımı Fotoğraflı Yapılışı