Kışlık Dondurucu İçin Bakla 2 Tanımı İçin Materyaller
Ben daha evvel direk baklalara hiçbir süreç yapmadan dondurucuda nasıl koruma ettiğimi sizlere evvelki tariflerim içinde göstermiştim.
Bu tanımımda şoklama yavaşça haşlama süreci kullanarak dondurucuda koruma edecem. Her iki türlü de saklayabilirsiniz. Nasıl kvakasınıza giderse. Sizlere ek tanım sunmak için böylede saklandığını göstermek için yayınlıyorum.
Evvelki tarifimin Kışlık dondurucu için bakla tarifimin linkine buradan bakmak isterseniz
.
.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun
.
- Dilediğiniz ölçüde bakla
- Buzdolabı poşeti
Ben daha evvel direk baklalara hiçbir süreç yapmadan dondurucuda nasıl koruma ettiğimi sizlere evvelki tariflerim içinde göstermiştim.
Bu tanımımda şoklama yavaşça haşlama süreci kullanarak dondurucuda koruma edecem. Her iki türlü de saklayabilirsiniz. Nasıl kvakasınıza giderse. Sizlere ek tanım sunmak için böylede saklandığını göstermek için yayınlıyorum.
Evvelki tarifimin Kışlık dondurucu için bakla tarifimin linkine buradan bakmak isterseniz
- Baklaları güzelce yıkayıp suyunu süzdürün ve uç kısımlarını bıçak ile alalım 2 parmak kalınlığında baklaları keselim. Bir yandan da tencereye sıcak su ve biraz tuz koyup kaynamaya bırakalım.
- Kaynayan suya baklalarımızı ekleyelim. Orta ara karıştırıp baklaların yavaşça sararmasını sağlayalım bu süreç 4 – 8 dk ortası değişiyor. Bir leğene soğuk su hazır edelim. Sararan baklalarımızı sıcak sudan süzgeç yardımı ile alıp direk soğuk suyun içine atalım. bu türlü soklamış olacağız ve diriliğini kaybetmeyecek baklalar.
- Soğuk suyun ortasından de süzgece aktarıp suyunun güzelce süzülmesini sağlayalım. Suyu süzülünce ( baklalar ılık ise ) bir tepsiye yayıp soğumasını sağlayalım.
- Yiyeceğiniz ölçüde buzdolabı poşetlerine hisse edip dondurucuya koyalım. bu türlü 1 sene ortasında çıkarıp çıkarıp tüketebilirsiniz.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun