Kışlık Dondurucu İçin Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tanımı İçin Materyaller
Merhaba arkadaşlar sizlere kışın rahatlıkla çıkarıp pişirip elinizin altında hazır yiyebileceğiniz bir sarma tanımı vereceğim yazın 1 gününüzü ayırıp saracağınız ancak kışın sarma zahmetine girmeden canınız istedikçe çıkarıp konuklarınızla eşiniz arkadaşınızla yiyeceğiniz kusursuz bi kolaylık ????üstelik vakitten tasarruf. Ben bu verdiğim gereç listesinden 1 kg lik 14 poşet sarma elde ettim. Buyurun imaline geçelim ????.
- Yeteri kadar asma yaprağı
- 4-5 kg kırık pirinç
- Pirincin yarısı kadar sıcak su
- Yarim litreye yakin sıvı yağ
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 4 kg soğan
- 4 yemek kaşığı salça
- 1 demet maydanoz
- 1 çay bardağı kuş üzümü
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı pulbiber
- 1 yemek kaşığı nane
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı kimyon
Merhaba arkadaşlar sizlere kışın rahatlıkla çıkarıp pişirip elinizin altında hazır yiyebileceğiniz bir sarma tanımı vereceğim yazın 1 gününüzü ayırıp saracağınız ancak kışın sarma zahmetine girmeden canınız istedikçe çıkarıp konuklarınızla eşiniz arkadaşınızla yiyeceğiniz kusursuz bi kolaylık ????üstelik vakitten tasarruf. Ben bu verdiğim gereç listesinden 1 kg lik 14 poşet sarma elde ettim. Buyurun imaline geçelim ????.
- Yaprakları kaynar suya bastırıp sararınca çabucak tepsiye alalım soğumaya bırakalım.
- İsterseniz bu sarartma sürecini bir gün evvel de yapabilirsiniz üst-üste hepsini ayarlamak istemezseniz.
- çabucak sonrasında uygun tencereye 4 kg yemeklik doğranmış soğanı zeytin yağını ve sıvı yağı alıp pembeleşene dek kavuralım.
- Akabinde salçayı ekleyip tekrar 2 – 3 dakika daha kavurduktan daha sonra yıkanmış suyu süzülmüş pirinci ince ince doğranmış maydanozu baharatları ve kuş üzümünü ekleyip karıştıralım.
- Pirincin yarısı kadar sıcak suyu da ekleyip ocakta yari pişirelim ve yarım saat dinlenmeye bırakalım.
- Artık sıra sarma sürecinde ???? isterseniz benim üzere çarçabuk poşet yardımı ile sarabilirsiniz sizlere sarılışını fotoğraflar ile gösterdim.
- Sert pirinç bulgur makarna poşetleri ile sarabilirsiniz yumuşak poşet yırtılıyor.
- Poşeti düz biçimde serin içine 1 adet yaprağı düzeltin ve harçtan koyun üst sağ ve solundan içine katlayıp poşetin üst tarafınca kendinize yanlışsız çekin öbür elinizle de kendinize çekerken sarmanın uç kısmına bastırın fotoğraflarda görüldüğü üzere bu türlü hem sıkı sıkıya hemde uzun sarma elde ediyorsunuz.
- Pişerken de açılıp dağılma yapmıyor ???? eliniz alışana kadar zorlanabilirsiniz fakat daha sonra daima poşet ile sarmak isteyeceksiniz hem elde sarmaktan kolay ve süratli iste bu kadar.
-