Kışlık Yeşil Fasulye Konservesi (Şişe Kaynatmak Yok)

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Kışlık Yeşil Fasulye Konservesi (Şişe Kaynatmak Yok) Tanımı İçin Materyaller

• 6.5 kilo yeşil fasulye (ayşe bayan fasulyesi)
  • 4 kilo biber (Kapya yeşil biber sivri biber karışık hangi biber çeşidini fazlaca almak istiyorsanız alabilirsiniz.)
  • 6 kilo domates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 11 yahut 12 tane 750 ml lik şişe
  • 12 tane kapak
Ağzını kapatmak için

• Naylon
  • Kaba ip
Kışlık Yeşil Fasulye Konservesi (Şişe Kaynatmak Yok) Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

1. Gereçleri hazırlayalım. Evvel şişelerimizi yıkayıp kurutalım.
  2. İplerimizi naylonlarımızı hazırlayalım.
  3. Geçelim konservemize. Öncelikle domateslerimizi yıkıyoruz.
  4. daha sonra soyup doğruyoruz. Biberlerimizi de birebir biçimde yıkıyoruz tohumlarını alıp küçükse 2ye bölüp büyük ve etliyse 4e bölüp hayli büyük ve ya epeyce küçük olmayacak biçimde doğruyoruz.
  5. Fasulyelerimizide köşelerini kesip ortadan dikey biçimde ikiye bölüp büyükse 3e küçükse 2ye bölüyoruz. Yıkayıp hazırlıyoruz.
  6. daha sonra domateslerimizi ocağın üstüne koyup 5 dakika kaynatıyoruz.
  7. ondan sonrasında 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz ekliyoruz(ben kaya tuzu kullanıyorum)
  8. 5 dakika kaynadıktan daha sonra doğramış olduğumuz biberleri ekleyip 15 dakika kaynatıyoruz.
  9. Son olarak da fasulyemizi ekleyip 20 dakika kadar sararıncaya kadar kaynatıyoruz.
  10. Hazırlamış olduğumuz şişemize kaynar biçimde dolduruyoruz.
  11. Naylonu ikiye katlayıp üstüne bırakıyoruz bir kişi tutup bir kişi bağlarsa hava almaz.
  12. İpimizle tuttuğumuz naylonun etrafını güzelce 2 3 sefer geçip 2 -3 defa de bağlıyoruz.
  13. Kapağı kapatıyoruz kaynar biçimde yapıyoruz bunları.
  14. Orta ara gidip kapağı denetim edelim tekrar sıkalım 1 yahut 2 saat bu biçimde yaptıktan daha sonra karşıt çevirip 1 gece bekleyelim. daha sonraki gün tekrar denetim edip suyu taşmamışsa tekrar kapakları sıkıp buzdolabına kaldıralım.
  15. Hava kaçırmıyorsa şu damlamıyorsa sorun yok aslına bakarsanız. Benim fasulyem etli ve domateslerim sulu olduğu için bu kadar fasulyeden 11 tane 750mllik şişe doldurabildim sizde daha az yahut daha fazlaca çıkabilir. Alırken ona dikkat edelim. Not: kapaklar güzel bir biçimde sıkılıp iple düzgün bağlanırsa hiç bir sorun olmayacaktır. İpe dikkat edip yeterli gergin bağlamak lazım. Ben daha fazla yaptım toplam 30 şişe oldu arttırmak isteyen ölçüyü iki katına çıkarabilir. Naylonların etrafını buzdolabına kaldırırken kestim burda sunum yapamadım. Siz kaldırırken epeyce fazla olmamak kaydıyla hoş biçimde kesersiniz yada kesmezsiniz fazlacata gerekli değil afiyet olsun????.