Kışlık Zerzevat Yemeği

Leila

Global Mod
Global Mod
Kışlık Zerzevat Yemeği Tanımı İçin Gereçler

• 1 kilo taze fasülye
  • 8-9 ortası havuç
  • 2 adet brokoli (1 kilo)
  • 2 kutu konserve mısır
Baharatlar

• 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı tuz
Kışlık Zerzevat Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. birinci vakit içinderda zerzevatları bol suda yıkadıktan daha sonra havucu soyup ince ince doğruyoruz yaklaşık 2 cm kalınlığında yuvarlak bir biçimde.
  2. Taze fasulyeleri inceltmek için ikiden ortaya bölüyoruz ve doğruyoruz ortalama 6-7 cm ortası ( benim kullandığım fasulyelerin cinsi inceydi diye ikiden ortaya bölmedim).
  3. Brokolilileri küçük küçük doğruyoruz.
  4. Zerzevatları başka farklı haşlıyoruz fasulyeyi 10 dakika havuçla brokoliliyi 5 dakika haşlandıktan daha sonrasında soğuk su tutuyoruz üzerlerine ( sebzelerin tam pişmemesi lazım ).
  5. Geniş bir kabın içerisine yeterlice süzülen bütün zerzevatları katıp üzerlerine baharatları ekliyoruz.
  6. Yiyecek kişi sayısına bakılırsa zerzevatları poşete ekliyoruz ve buzluğa katıyoruz.
  7. Yemeden 2 -3 saat evvel buzluktan çıkarıyoruz çözülen zerzevatları bir tavaya alıyoruz.
  8. İçersine 1 yemek kaşığı dolusu tereyağını katıp pişene kadar kavuruyoruz ( yavaşça canlı kalması daha lezzetli oluyor).
  9. Dilerseniz buzluğa katmadan taze taze haşlayıp kavurup yiyebilirsiniz.Ben çoklukla et ve tavuk yemeklerinin yanında yapıyorum fazlaca yakışıyor. Herkese afiyet olsun ????.
Kışlık Zerzevat Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı