Kışlık Zerzevat Yemeği Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 kilo taze fasülye
- 8-9 ortası havuç
- 2 adet brokoli (1 kilo)
- 2 kutu konserve mısır
- 1 tatlı kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- birinci vakit içinderda zerzevatları bol suda yıkadıktan daha sonra havucu soyup ince ince doğruyoruz yaklaşık 2 cm kalınlığında yuvarlak bir biçimde.
- Taze fasulyeleri inceltmek için ikiden ortaya bölüyoruz ve doğruyoruz ortalama 6-7 cm ortası ( benim kullandığım fasulyelerin cinsi inceydi diye ikiden ortaya bölmedim).
- Brokolilileri küçük küçük doğruyoruz.
- Zerzevatları başka farklı haşlıyoruz fasulyeyi 10 dakika havuçla brokoliliyi 5 dakika haşlandıktan daha sonrasında soğuk su tutuyoruz üzerlerine ( sebzelerin tam pişmemesi lazım ).
- Geniş bir kabın içerisine yeterlice süzülen bütün zerzevatları katıp üzerlerine baharatları ekliyoruz.
- Yiyecek kişi sayısına bakılırsa zerzevatları poşete ekliyoruz ve buzluğa katıyoruz.
- Yemeden 2 -3 saat evvel buzluktan çıkarıyoruz çözülen zerzevatları bir tavaya alıyoruz.
- İçersine 1 yemek kaşığı dolusu tereyağını katıp pişene kadar kavuruyoruz ( yavaşça canlı kalması daha lezzetli oluyor).
- Dilerseniz buzluğa katmadan taze taze haşlayıp kavurup yiyebilirsiniz.Ben çoklukla et ve tavuk yemeklerinin yanında yapıyorum fazlaca yakışıyor. Herkese afiyet olsun ????.