semaver
New member
Wolfgang Schäuble, geçtiğimiz on yılların en etkili politikacılarından biri olarak kabul edildi. Ama kızı aynı zamanda Almanya’nın en güçlü kadınlarından biri.
26 Aralık’ta Wolfgang Schäuble akşam saat 20.00 civarında akrabalarının yanında öldü. CDU’lu siyasetçinin ailesi onun öldüğünü Alman Basın Ajansı’na doğruladı. Profesyonel kariyeri boyunca çok sayıda pozisyonda görev aldı ve bakan, CDU lideri, parlamento grup lideri ve Federal Meclis Başkanı olarak adını duyurdu.
Ancak Wolfgang Schäuble’nin ailesinde kamuoyunun gözü önünde olan başka bir üye daha var. Kızı Christine Strobl, ARD’de program direktörüdür ve istasyon üzerinde kalıcı bir etkiye sahiptir.
Video | Wolfgang Schäuble 81 yaşında hayatını kaybetti
Kaynak: Reuters
Christine Strobl kariyerine SWR’de başladı
Christine Strobl, Wolfgang ve Ingeborg Schäuble’nin dört çocuğunun en büyüğüdür. Hukuk öğrenimini tamamladıktan sonra 1999 yılında Südwestrundfunk’ta (SWR) tam nitelikli avukat olarak çalışmaya başladı. Orada ilk olarak SWR4 Baden-Württemberg radyo programında ve başkan olmadan önce Stuttgart’taki SWR müdürlüğünde personel ve bütçe sorumlusu olarak çalıştı. 2007 yılında “Çocuk ve Aile Televizyonu Programı” bölümüne katıldı.
Christine Strobl orada kariyerinin temelini attı. “O zamanlar patronum çocuklara yönelik televizyon programı yapmam gerektiği fikrine sahipti. Muhtemelen anlatım becerilerimden dolayı daha az, ancak ekipleri yönetme yeteneğim ve bu büyük departmana açık, stratejik, programatik bir yön getirme yeteneğim nedeniyle” diye anımsıyordu. Mayıs 2023’te bir “Bild” röportajı. Medya müdürü o zamanki görevi gereği çocuk programı “Tigerenten Club”ı modernize etti ve başarıyı bununla kutladı.
“Böyle bir babaya sahip olmak da bir avantaj.”
Sonraki yıllarda, Christine Strobl kariyer basamaklarını daha da yukarılara tırmandı: SWR’de ana film ve aile programı departmanının başkanı olarak çalıştıktan sonra, Degeto Film GmbH’nin genel müdürü ve yönetim sözcüsü olarak görev yaptı. Bu, görevleri lisans satın alımları, sipariş edilen yapımlar ve ortak yapımlar aracılığıyla kurgusal programların planlanması, seçilmesi ve geliştirilmesini içeren ARD’nin bir yan kuruluşudur.
Bugüne kadarki en büyük adım 1 Mayıs 2021’de atıldı: Christine Strobl, ARD program direktörlüğüne atandı. Bu görevinde Das Erste’nin tüm ARD ortak programından ve ARD medya kütüphanesinden sorumludur. Kariyeri boyunca Strobl’a defalarca babası hakkında sorular soruldu. Birkaç ay önce şöyle açıklamıştı: “Bunun tamamen sorun olmadığını düşündüm. Böyle bir babaya sahip olmak da bir avantaj. İnsanlar ve konular hakkındaki disiplini ve merakı ondan öğrendim. Annemle babamın harika bir şekilde yetiştirilmesinden dolayı minnettarım.” .
Christine Strobl mutluluğu özel hayatında da buldu. 1996 yılında CDU’lu siyasetçi Thomas Strobl ile evlendi; onunla birlikte Heilbronn’da yaşıyor. Hafta boyunca hayatının büyük bir kısmı trenlerde, arabalarda veya otellerde geçiyor. Hafta sonları özel meselelerle ilgilenmeyi seviyor; örneğin, avukat kayınvalidesi için yemek pişiriyor, kiliseye gidiyor, koşuya çıkıyor veya en yakın arkadaşıyla buluşuyor.
Strobl ayrıca ebeveynlerine düzenli olarak güncel bilgiler veriyor ancak bu nadiren iş konularını içeriyor. 52 yaşındaki oyuncu, Mayıs ayında şaka yaparak, “Dürüst olmak gerekirse, evde işim hakkında pek konuşmuyorum. Ancak ailem zaten ARD’de olduğumu biliyor” dedi.
Karısı ayrıca Wolfgang Schäuble’ye güç verdi
Wolfgang Schäuble’nin hayatında Christine Strobl’un yanı sıra başka bir kadın daha önemli bir rol oynadı: eşi Ingeborg onun için her zaman bir destek kaynağıydı. 1969’da ikisi evet dedi. Kaderin en büyük darbesi muhtemelen Ekim 1990’daki bir seçim etkinliğinde zihinsel rahatsızlığı olan bir adamın CDU’lu siyasetçiyi vurduğu suikast girişimiydi. Schäuble ağır yaralandı ve felçli kaldı. Ingeborg Schäuble bir keresinde Bild’e o günle ilgili verdiği röportajda “Bu saldırı her şeyi değiştirdi. Bir anda yetmişe girdik. Artık hiçbir şey güvende değildi” demişti. Paraplejinin etkilenenler için ne anlama geldiğini buradan okuyun.
Aile son zamanlarda Ingeborg Schäuble için çok endişeliydi. Temmuz ayının başında ciddi bir bisiklet kazası geçirdi. Bir sürücü, arabasının sürücü kapısıyla ona çarptı: Düştü ve başının üstüne düştü. “Bild”in haberine göre Ingeborg Schäuble daha sonra üç ay yoğun bakım ünitesinde, ardından dört hafta rehabilitasyon merkezinde kaldı. Nihayet Kasım ayının başında, yani 80. doğum gününe denk gelen zamanda serbest bırakıldı. Bild’in sorulması üzerine “Bu, ailemle birlikte evde büyük doğum günümü kutlayabildiğim en büyük hediye, çok minnettarım” dedi. Sadece birkaç hafta sonra aile artık Wolfgang Schäuble’nin ölümüyle yüzleşmek zorundadır.