‘Kobani’ye yardım’ diye PKK’ya para toplayan 16 kuşkulu yakalandı

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
‘Kobani’ye yardım’ diye PKK’ya para toplayan 16 kuşkulu yakalandı
Düzce’de, terörle gayret kapsamında çalışmalar aralıksız devam ediyor…

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafınca PKK/KCK terör örgütüne üye olma ve 6415 Sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Kanununa muhalefet hatasından başlatılan soruşturma kapsamında, Vilayet Jandarma Komutanlığı takımları çalışmalar gerçekleştirdi.

PKK/KCK’nın Irak’ın kuzeyindeki kamplarına giden ve buradan Düzce’ye bakılırsavlendirilen örgüte müzahir bireylere yönelik, istihbarat çalışmaları gerçekleştirildi.

VERGİ İSMİ ALTINDA PARA TOPLADILAR

Kelam konusu şahısların, ‘sözde Kobani’ye yardım kampanyası’ öne sürülen sebebi ile kente Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden çalışmak için gelen mevsimlik tarım, inşaat ve öteki personeller ile vatandaşlardan ‘tehdit, baskı, cebir ve şiddet yoluyla 2015 yılı ve daha sonrasında vergi ismi altında terör örgütü ismine para topladığı’ tespit edildi.

FAALİYETLERİNİ RAHAT YÜRÜTEBİLMEK İÇİN DERNEK KURDULAR

Ayrıyeten şüphelilerin, örgüt ismine yapmış oldukları vergilendirme faaliyetlerini kanunî yerde daha rahat yürütebilmek için KARDER isimli bir dernek kurduğu belirlendi.

PARALAR ELDEN TESLİM EDİLDİ, OPERASYON BAŞLATILDI

Toplanan paraların Hakkari, Diyarbakır, Batman ve Van’da örgütün Irak-Hakurk-Kaniras bölgesinde kelamda lojistik sorumlusu olarak faaliyet gösteren örgüt mensuplarına elden teslim edildiği, bunun üzerine takımları operasyon başlatmış olduğu bildirildi.

14’Ü DÜZCE VE AKÇAKOCA’DA, 2’Sİ İSTANBUL’DA YAKALANDI

Kelam konusu cürümleri işlediği tespit edilen 14 kuşkulu Düzce ve Akçakoca ilçesinde, 2 zanlı ise İstanbul’da yakalandı.

Şüphelilerin araç, konut, iş yeri ve eklentilerinde yapılan aramalarda örgütsel doküman, dijital gereç ve makbuzlar ele geçirildi.

Gözaltına alınan 16 şüphelinin, jandarmadaki süreçlerinin sürdüğü öğrenildi.