Köfteli İskender (Yok bu biçimde Lezzet)

bencede

New member
Köfteli İskender (Yok bu biçimde Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler

• 400 gram orta yağlı kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı galeta unu
  • 1 adet pide (servis için)
Sosu için:

• 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tutam tuz,kekik ve karabiber,kimyon,kori baharat
  • Yarım çay bardağı sıcak su
Köfteli İskender (Yok bu biçimde Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

1. Öncelikle kıymayı karıştırma kabına alın ve üzerine soğanı rendeleyip(soğanın suyunu süzün.)
  2. Diğer gereçleri ekleyin ve yoğurup ufak köfteler hazırlayın. (vaktiniz var ise 1 saat kadar dolapta dinlendirebilirsiniz. ).
  3. Kıyma harcından ceviz büyüklüğünde kesimler kopartın ve köfteler hazırlayın.
  4. Yapışmaz bir tavayı ısıtın,hazırladığınız köfteleri üzerine alıp orta ateşte pişmeye bırakın.
  5. Köfteler pişerken sosu hazırlayın. ( dilerseniz köftelerle birlikte biber de pişirebilirsiniz. ).
  6. Sosumuz için tencereye sıvı yağı alıp,biber salçası ve domates salçasını ekleyin ve kısık ateşte uygunca kavurun.
  7. Tereyağı ekleyip koyu bir kıvam olana kadar pişirin.
  8. Sos düzgünce yoğunlaşınca,azar azar sıcak su ekleyip akışkan kıvam almasını sağlayıp kaynatın.
  9. Tuz,taze çekilmiş karabiber ve kekik,köri baharatı,kimyonu ekleyip bir taşım daha kaynattıktan daha sonra ocaktan alın.
  10. Pideyi ufak modüllere kesip bir tava ya az tereyağ ekleyip pideleri biraz tereyağ ile az pişirin 2 dk kadar kâfi fazlaca değil tereyağ ekmeğe özleşmesi kâfi .
  11. Ben içine nane ekledim ki ekmeklerim kokulu olsun diye tercih size kalmış, ocağın altını kapatıp pidelerimizi servis tabağına alalım.
  12. Pişen köfteleri pidelerimizin üstüne yerleştirelim akabinde hazırlamış olduğumuz sosumuzu üzerine gezdirelim ,yoğurtla servis yapabilirsiniz isterseniz afiyet olsun
    🥰
    .
Not ;ben köfteyi az koydum o kadar yiyorum sizler ne kadar yiyorsanız o kadar koyabilirsiniz.

Köfteli İskender (Yok bu biçimde Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı