Kokostarlı Pasta Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- 2.5 su bardağı un (Artırılabilir yahut azaltılabilir)
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket kremşanti
- 1,5 çay bardağı süt
- 2,5 su bardağı hindistan cevizi
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı süt
- 200 ml sıvı krema
- 160 gram çikolata (İkiside bitter çikolata)
- Hazır beyaz çikolata sosu
Not EkleTanımı Yazdır
- Kabımıza yumurta ve şekeri alarak, beyazlaşıncaya kadar çırpalım. 1 çay bardağı sütü ekledikten daha sonra; un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ek edelim.
- Gereçlerimiz özleşinceye kadar çırpalım. Yağlı kağıt serdiğimiz kek hamurumuzu borcama (Ben kalın olmaması için borcama döktüm. Dilerseniz kelepçeli kalıba da dökebilirsiniz) boşaltalım. Yaklaşık 25-30 dakika pişirelim.
- Fırından aldıktan daha sonra, soğumaya bırakalım. Ben borcama döktüğüm için kelepçeli kalıba nazaran kestim keki. Üzeri için, kremşantiyi süt ile çırpalım.
- Hindistan cevizi ve pudra şekeri ekleyerek, güzelce karıştıralım. Kıvam alması için buzdolabında 10dk bekletebiliriz. Çikolata ganajı için, sıvı kremayı kaynayıncaya kadar ısıtalım.
- Çikolatayı ekleyerek, eriyinceye kadar karıştıralım. Soğuma esnasında kabuklanmaması için orta ara karıştıralım.
- Hazırladığımız hindistan cevizli karışımı, kekimizin üzerine güzelce dökelim. Son olarak uygunca soğumuş olan çikolata sosumuzu, pastanın üzerine dökelim ve 3-4 saat buzdolabında dinlendirelim.
- Üzerini süslemek için kenton hazır çikolata soslarından kullandım. Afiyet şeker olsun
.