Konut İmali Kayısı Reçeli (Videolu)

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Konut Üretimi Kayısı Reçeli (Videolu) Tanımı İçin Materyaller

• 3 kg kayısı
  • 2,7 kg şeker
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı limon tuzu
Konut İmali Kayısı Reçeli (Videolu) Tanımı Yapılışı

1. Kayısı reçeli tanımı için evvel kayısılar yıkanır, kabukları soyulur ve bir kaba su eklenir. 1 yemek kaşığı limon tuzu ek edilir.
  2. Kabuğu soyulmuş kaysılar bu suyun içerisinde 7-8 dakika üzere bekletilir. daha sonra suyu süzülür, kaysılar bir daha yıkanır.
  3. Çekirdekleri çıkarılır, pişireceğimiz kaba koyulur ve üzerine şeker ilave edilir. Şekerlenmiş kayısılar bu türlü 2-3 saat bekletilir (suyu çıksın diye).
  4. 2-3 saat geçtikten daha sonra pişirilir. Pişirilen vakit köpükler toplanır ve sonda limon tuzu ek edilir. 1-2 dakika daha kaynatılır ve ocaktan alınır, soğumaya bırakılır.
  5. Tam soğuduktan daha sonra steril olunmuş kavanozlara yığılır.
  6. Not: ben çekirdeklerini temizledim, reçelin suyundan ek edip kaynattım. Reçel tam pişip hazır olduktan daha sonra pişirmiş olduğum çekirdekleri kaysı reçelinin üzerine ekledim.
  7. Sora bilirsiniz, niye reçelle birlikte kaynatılmaz da çekirdekler farklı kaynatılır, zira köpüğü topladığımızda köpükle birlikte çıkar. Kaysı reçeli hazırlayan vakit dikkat etmişsinizdir, bu reçelin köpüğü farklıdır yapışkan bir hali oluyor.
Hazırlayan herkese güzel olsun.