Konut İmali Salça (100% Lezzetli) Tanımı İçin Materyaller
Konut Üretimi Salça (100% Lezzetli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
)yoksa tuz yüzünden sorun yaşarsınız ????????.
Salçanızın üzerinde paflanma beyazlık olmasın diye üzerine zeytinyağı yahut sıvı yağ gezdirip kapağını kapatabilirsiniz.
Bu salçayı yapmaktan korkmayın ben yemeklerime daima bu salçayı kullanıyorum rengi de bir kusursuz diyebilirim aslına bakarsanız yemek pişirirken salça kavuruyoruz o yüzden lezzeti daha da artıyor.
Mesken Üretimi Salça (100% Lezzetli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 5 kilo köy domatesi
- Meskende bulunan pak kova ya da tencere
- Demir kevgir
Konut Üretimi Salça (100% Lezzetli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- birinci vakit içinderda ne kadar domates var ise baş taraflarını temizleyip olağan doğuruyoruz.
- Ben kesme tahtasında küp küp doğradım küçük doğramanıza gerek yok.
- Bir kova ya da tencereye koyuyoruz ,ben konutta beklettim iki gün balkon soğuk olduğu için erimiyor domates konutta bekletin iki gün hiç ellemeyin.
- sonrasındasında tabanına beyaz bi suyu birikiyor o suyu domatese fazla dokunmadan döküyoruz kenarından eğip.
- Yalnızca suyunu döküyoruz domatesleri ezmeden yavaşça dökmeniz gerek.
- Suyu süzülen domatesleri bir kap sayesinde demir kevgirimizde elimizle sıka sıka düzgünce posası kalana kadar eziyoruz, yeterlice eziyoruz.
- Hepsi bitince altında su ile karışık görünen olmamış salçamızı bez torba ya da yemeni yapmış olduğunuz süzdürme torbasına yavaşça döküyoruz .
- Altına bir kap koyuyoruz .
- Ben dolaba astım aşınca daha hoş süzülüyor, sabaha kadar süzünce tuzunu yağını atıp kaldıracağım kavanoza.
Salçanızın üzerinde paflanma beyazlık olmasın diye üzerine zeytinyağı yahut sıvı yağ gezdirip kapağını kapatabilirsiniz.
Bu salçayı yapmaktan korkmayın ben yemeklerime daima bu salçayı kullanıyorum rengi de bir kusursuz diyebilirim aslına bakarsanız yemek pişirirken salça kavuruyoruz o yüzden lezzeti daha da artıyor.
Mesken Üretimi Salça (100% Lezzetli) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı