Beykozlu
New member
Yarış sırasında meydana gelen bir kazada bir yetenek ciddi şekilde yaralanır. Yardım çok geç geliyor.
İngiltere'nin binicilik sporu derin bir yasta: Jokey Keagan Kirby öldü. Sun'da yer alan habere göre Kirkby, Pazar günü Kent'te düzenlenen bir at yarışında atından düşerek ağır yaralanarak hayatını kaybetti. Bir kurtarma helikopteri çağrıldı ama bu yardım bile yardımcı olamadı.
25 yaşındaki oyuncu, 2019'dan bu yana ünlü antrenör Paul Nicholls'un binicilik ekibinin bir parçasıydı, görünüşe göre büyük bir genç yetenek olarak görülüyordu ve kariyeri boyunca zaten birçok ödül kazanmıştı. Nicholls, kazadan sonra Kirkby'nin ölümüyle ilgili şok ve duyguyu bizzat dile getirdi. Nicholls, X'te şunları yazdı: “Hayat bazen çok zor ve zaferler bugün olanlarla karşılaştırıldığında tamamen önemsizdir.” “En iyilerimizden biri, en çalışkan çalışanlarımızdan biri bugün hayatını kaybetti. Hepimiz şoktayız. Düşüncelerim herkesle birlikte” arkadaşları ve ailesi.”
Nicholls başka bir gönderide Kirkby'yi öne çıkaran şeyin ne olduğunu açıklamaya devam etti: “Binicilik sporu konusunda çok tutkuluydu ve her gün Afadil'e (atı, editörün notu) biniyordu. Cuma günü bana söylediği son şey şuydu: 'Patron, Afadil yarın kazanacak.' Ne kadar haklıydı. Huzur içinde yat Keag, hepimiz seni çok özleyeceğiz.”
Yaralı jokeylere öncelikli olarak tıbbi ve psikolojik bakım sağlayan bir kurum olan “Yaralı Jokey Fonu” daha fazla bilgi açıkladı: Kirkby'nin atı bir engelden kaçmıştı. Bölgedeki doktorlardan oluşan bir ekip derhal ilk yardım sağladı ancak başarılı olamadı.