Kozalak Reçeli ( Şurubu )

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Kozalak Reçeli ( Şurubu ) Tanımı İçin Gereçler

• 60 adet taze kozalak
  • 3 lt soğuk su
  • 2,250 gram toz şeker
  • 1 adet limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
Kozalak Reçeli ( Şurubu ) Tanımı Yapılışı

Şu an tam vakti olan cam kozalağı toplama vakti. Ladin cinsi, iğne yapraklı vs hepsinin taze kozalaklarını toplayabilirsiniz. Ağacı fark etmez taze kozalak yeşil kozalak olmalı. 4 cm i geçmemesi lazım. Astım – nefes darlığı – bronşit – öksürük için yahut bu koronaya bağlı akciğer ezaları olanlar için şifa ???? sigaranın verdiği ziyanlardan kurtulmak ciğerlerin temizlenmesi için eksiksiz bi nimet. Kesinlikle deneyin kaçırmayın. 5 yaş üstü çocuklar için ise gribe öksürüğe karşı gözetici kalkan nazaranvinde resmen. Ağustos ayında vermeye başlayın her gün sabah aç karna 1 çay kaşığı içirin kâfi. Dikkat dağınıklığı varsa çocuklarınızda odaklanmaya da birebir. Okullar açılmaya yakın vermeye başlayabilirsiniz. Yetişkinler ise sabah akşam 1 yemek kaşığı içebilir. Akşam içmelerinin niçini de rahat uyumaya niye oluyor. Çabucak nefesi açma özelliği de vardır.
( alerjisi olanlar bide rahatsızlığı olanlar doktora istişareden kullanmamalı ).
( antibiyotik kullananlar kullanmamalı ).
Ben daha evvel 2 farklı sistem ile sizlere sürüp olarak tanımı verdim. Birincisi şeker hastaları için sade olarak oburu kestane balı ile tatlandırılmış biçimde. Artık ise reçeli olarak şekerle kaynatılmış halini veriyorum. Bu 3 usulü de gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz. Hangisi kvakasınıza giderse.
Her iki biçimde de tüketilebilir lakin şeker hastalarına tavsiyem bundan evvelki tanımımda balsız sade
☝
.
Buyurun imali ????
⬇
.

1. Yaş kozalakları toplayıp yıkayın sap kısımlarını kesip bir leğene dökün.
  2. Üzerine 1 adet limonun suyunu sıkıp kozalakların üzerini geçecek kadar soğuk su ek edin.
  3. İster 1 gün bu türlü bekletin isterseniz de 3 saat. Ben vaktim olmadığı için 3 saat beklettim.
  4. 3 saatin sonunda suyunu süzüp yeniden yıkayın ve tencereye alın.
  5. Üzerini geçecek kadar soğuk su ek edip ocağa alın kaynamaya bırakın.
  6. Kaynadığı vakit 5 dakika daha sonra ocaktan alıp yeniden suyunu süzdürün.
  7. Suyu süzülünce üzerine 2. 250 gram toz şekeri dokun 3 lt de soğuk suyu döktükten daha sonra yine ocağa alıp kaynamaya bırakın.
  8. Orta ateşte kaynadıktan daha sonra altını kısıp 3, 5 saat kısık ateşte kaynatın.
  9. 3, 5 saatin sonunda limon tuzunu ek edip 1 saat daha kaynatın.
  10. Orta ara karıştırıp üzerinde oluşan köpükleri alabilirsiniz.
  11. Kaynama süreci bitince içlerinden kozalakları çekip süzgeç yardımı ile süzdürün.
  12. Ufak steril cam kavanozlara doldurun ağzını kapatın.
  13. Toplam 6 buçuk kavanoz çıktı bu ölçü ortalama 2 bireye 1 yıl boyunca kâfi gelecektir. ( kozalakların posaları yenmez atılacaktır
    ☝
    yalnızca suyundan faydalanacaz )
  14. Kavanozları bir havlu yahut bezin içerisine dik olarak koyun 1 gece bekletip o denli serin yere alın.
  15. Muhtaçlık pek açıp içebilirsiniz.
  16. Açtığınız kavanozu buzdolabında koruma edin.
Not:Kozalak Şurubu ???? faydaları ????.Solunum yolu hastalıklarının tedavisinde epey faydalıdır.Astım hastalığını tedavi eder.Akciğerleri temizler.Bağışıklık sistemini güçlendirir.Psikolojik rahatlama sağlar.Uyku sıkıntılarını ortadan kaldırır.Metabolizmayı nizama sokar.Odaklanma kabiliyetini artırır.Grip nezle üzere hastalıklara karşı bağışıklık kazandırır.Öksürük, alerjik öksürüğe son verir.Balgam kurutucu olarak yardımcıdır.
Bronşit hastalığına uygun gelir.Nefes almakta kuvvetlik çekenlere, hakikaten nefes almayı sağlar.Cildi gençleştirir.Karaciğer ağrısına düzgün gelir.Verem tedavisinde tesirlidir.Dış ağrısına uygun gelir, dişlerin sağlıklı bulunmasına yardımcıdır.Yaralara uygulanması durumunda, enfeksiyon kapmasına mani olup, çabuk düzgünleşmesini sağlar.Kan ortasındaki ziyanlı unsurları ortadan kaldırarak, kanı temizler.Böbrek iltihaplarının kurumasına yardımcıdır. Böbrekte kum ve taş oluşumunu maniler.Grip üzere hastalıklardan oluşan ses kısıklığını giderir.Metabolizmayı hızlandırır. Nizamlı olarak kullanıldığında kilo vermeye faydalıdır.Bütün hastalıklarda yarar görmek için illaki tertipli kullanım. ????.

Deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun
❤
.